TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Зарваниці відкрили унікальну арт-студію, якою керуватиме латвійська художниця

Опубліковано: 03.02.2020 17:33
У Зарваниці відкрили унікальну арт-студію, якою керуватиме латвійська художниця
В Зарваниці відбулося офіційне відкриття мистецької студії повітряного пензля «Натхнення Зарваниці». Організатором та мистецьким керівником художньої школи стала Христина Бочан – талановита художниця з Латвії, роботи якої вражають своєю майстерністю і реалістичністю.

Картини та ікони Христини Бочан можна побачити у Марійському духовному центрі, дитячому садочку «Джерельце», школі с. Вишнівчик та інших. Розмістилася арт-студія у спеціально підготовленому приміщенні реколекційного будинку для прочан. Першими, хто опановуватиме нову техніку малювання – аерографію, стали дванадцятеро дітей, віком 10-15 років, із Зарваниці та навколишніх сіл. Навчання триватиме 3 місяці і після завершення курсу кожен учасник отримає сертифікат, який засвідчить освоєння ним навиків аерографії, пише ternopoliany.te.ua.

Розпочалося відкриття зі спільної молитви та освячення нового приміщення студії, яке провели адміністратор МДЦ «Зарваниця» о. Ігор Засійбіда, парох с. Золотої Слободи о. Остап Луців й парох с. Сапови о. Януарій Твердун. Після цього о. Ігор щиро подякував маленьким учням, які виявили бажання навчитися чомусь новому та висловив сподівання, що ця справа допоможе розвивати таланти подаровані Господом кожному.

qs1

Відтак п. Христина детальніше розповіла дітям про цю незвичайну художню техніку, ознайомила з аерографом та іншими приладами, якими вони працюватимуть протягом всього курсу. Вже до кінця першого заняття кожен маленький учасник зміг створити свою першу  роботу в техніці повітряного пензля.

Мистецька студія створена за сприяння ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана та декана Зарваницького о. Володимира Топоровського, а також за кошти отримані з діяльності соціальних підприємств, що діють у Зарваниці.

Довідка: Аерографія (графічна задувка) — техніка нанесення малюнка на поверхню за допомогою аерографа. Цей метод відрізняється від інших методик та технік малювання, повітряним розпилом фарби, яке утворює полотно фарби з неймовірно плавними межами-практично як бачить наше око світ навкруги.

qs2

qs4


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман