TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Священника з Тернопільщини найменували єпископом УГКЦ

Опубліковано: 28.11.2019 14:03
Священника з Тернопільщини найменували єпископом УГКЦ

У монастирському храмі Собору Пресвятої Богородиці ЧСВВ, що в Брюховичах, 26 листопада, відбулася Велика вечірня з Чином найменування правлячого єпископа Кам’янець-Подільської єпархії владики Івана Кулика. Про це повідомляє офіційний інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви.

Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан Дзюрах зачитав Грамоту і Декрет Отця і Глави УГКЦ: Грамоту про призначення до єпископського служіння владики Івана Кулика та Декрет про призначення його на служіння правлячим єпископом Кам’янець-Подільської єпархії. Після чого, отець Іван проголосив визнання своєї віри та на Євангелії склав присяги на вірність Вселенському Архиєреєві й Отцю і Главі УГКЦ, – пише tenews.org.ua.

Сам же новопризначений владика Іван Кулик родом із Тернопільщини. Він навчався у Тернопільській вищій духовній семінарії, а згодом завершив у Люблінській семінарії в Польщі, після чого 8 травня 2005 року отримав пресвітерське рукоположення. Від 2005 до 2009 року о. Іван навчався в Папському патристичному інституті “Августиніанум”, здобувши ліценціат з патристики. Під час навчання здійснював душпастирську опіку в українських греко-католицьких громадах в різних містах Італії. У 2009 році був призначений адміністратором української парафії Святих Сергія і Вакха в Римі, парохом якої став 2013 року.

До слова, Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ відбудеться 1 грудня 2019 року в м. Хмельницькому, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Зарічанська, 10/3). Початок Божественної Літургії о 12.00.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман