TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Долар летить у прірву: Що відбувається з валютою в Україні і чого чекати далі

Опубліковано: 08.11.2019 10:04
Долар летить у прірву: Що відбувається з валютою в Україні і чого чекати далі

У четвер на валютному ринку тренд по курсу залежав від двох основних чинників, – передають Патріоти України.

1) поточних завдань і операцій на міжбанку великих гравців;
2) поведінки Нацбанку.

Як ми і попереджали в ранковому прогнозі — активність на міжбанку поступово знижується по мірі наближення кінця тижня, але при цьому це не означає, що ринок перебуває «в сплячці».

Швидше навпаки — зниження ліквідності в банківській системі відразу ще на 5,2 млрд гривень (до 40,75 млрд на коррахунках банків на ранок четверга) знову психологічно підтримало гривню та частково «зв’язало» можливості розгойдування ринку спекулянтами.

Дефіцит гривні у великих експортерів простимулював зростання продажів валюти з їх боку. Але покупці виявилися вельми вибагливими за ціною і користуючись ситуацією — відверто грали «на пониження». Частково їм це вдалося.

Але багато в чому їх «хотілки» по мінімізації курсу вперлися у дії Нацбанку. Регулятор очікувано скуповував надлишки долара на міжбанку, що й утримало його курс від більш серйозного просідання.

«Дочки» іноземних компаній були знову помічені з купівлею валюти під репатріацію дивідендів, але їх обсяги виявилися досить невеликими і не призвели до стрибків курсу.

Трохи «побудоражили» ринок тільки виходи декількох великих покупців валюти ближче до обіду, коли Нацбанк уже викупив свої чергові $ 30 млн через Matching і цим прибрав надлишок пропозиції, а ці великі покупці тільки вийшли на торги і короткочасно порушили хитку рівновагу на міжбанку.

Але важкий період для гривні швидко скінчився і після обіду на вже малоактивному ринку долар знову дешевшав. На позитивних для гривні настроях сесія і закінчилася.

Хід торгів:

Стартувавши з 24,59 / 24,63 гривень за долар уже на 11 годину курс просів до 24,52 / 24,55. Пропозиція перевищувала попит і на 12:00 долар вже був на рівні 24,49 / 24,52.

Нацбанк виходив на торги і скупив надлишок пропозиції через Matching. Купив не менше $ 30 млн, чим практично зрівняв попит та пропозицію.

Але у цей момент декілька великих покупців вийшли на міжбанк і короткочасно порушили хитку рівновагу на торгах. Результат — 24,54 / 24,57 до обіду і відразу після нього. На 15:00 усі основні операції по дню були закриті, а невеликі за сумами лоти були в основному з боку продавців.

Користуючись практично монопольним становищем на торгах покупці спочатку придавили долар з 24,53 / 24,56 (на 15 годин) до 24,50 / 24,53 гривень до 16:00 і до 24,48 / 24,51 на кінець дня.

Головні події 7 листопада на міжбанку:

1) Долар подешевшав з ранкових 24,59 / 24,63 гривень до 24,48 / 24,51 на момент завершення сесії;

2) НБУ не виходив на ринок у публічному форматі аукціону, але знову викуповував долар через Matching і за нашими даними купив близько $ 30 млн;

3) Довідковий курс Нацбанку на 12:00 зареєстрований на позначці 24,5179 гривні за долар, а офіційний курс долара на 8 листопада склав 24,515816.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман