TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чотири місяці літа: Синоптики шокували українців прогнозом

Опубліковано: 08.11.2019 18:30
Чотири місяці літа: Синоптики шокували українців прогнозом

До 2050 року середня температура по Україні може зрости на півтора градуса, а до кінця сторіччя підвищитися більш ніж на три градуси.

Про це на прес-конференції повідомила завідувач відділу прикладної метеорології і кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух, – передають Патріоти України.

«Маючи інформацію про кліматичні моделі, ми вже зараз можемо сказати, чого очікувати в короткостроковій або довгостроковій перспективі. Проведені розрахунки показують, що вже до середини цього століття температура в Україні може стати в цілому майже на півтора градуса вище, ніж спостерігалася в сучасний кліматичний період 1981-2010 років. Це в цілому по Україні», – повідомила вона.

Експерт зазначила, що відбуваються справді серйозні зміни клімату, і найбільші температурні зміни очікуються у східних областях України. Вона також навела у приклад термічний режим Луганської області, який в середині століття вже може відповідати термічного режиму Вінницької області.

«До кінця сторіччя середня температура по Україні в цілому може підвищитися більш ніж на три градуси. І тут дуже важливо розуміти такий момент, що підвищення річної температури на 0,1 градуса свідчить про зростання тривалості «теплого» періоду на один день», – додала Балабух. Вона зазначила, що якщо до кінця століття температура зросте в середньому на 3,3 градуса, то в цілому по Україні тривалість теплого періоду може зрости ще майже на місяць.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман