TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Перепис населення: що будуть питатися у українців

Опубліковано: 09.10.2019 10:10
Перепис населення: що будуть питатися у українців

Перепис населення України повинен відбутися в 2020 році.

У проекті держбюджету-2020 говорилося, що на перепис населення в наступному році буде виділено 3,4 млрд грн. При цьому раніше Дмитро Дубілет заявляв, що це необхідно як мінімум 5 млрд грн.

У Кабінеті міністрів кажуть, що перепис населення наведе порядок у питанні надання соцпослуг і соцзахисту. Для цього до кінця цього року уряд планує порівняти дані основних державних реєстрів, – пише rbc.ua.

За словами політолога Володимира Бондаренка, перепис населення потрібен для того, щоб не було перекосів при проведенні різноманітних реформ, включаючи трудову і пенсійну реформи. Для цього необхідно знати точну кількість трудоспоспособного і передпенсійного населення.

Перепис населення: що будуть питатися у українців

Що будуть питати?

У тих хто буде проводити перепис населення є 12 базових питань, включаючи ПІБ, стать, вік, дата і місце народження, сімейний стан, громадянство, освіта, джерела існування, житлові умови і т. д.

При цьому до кожного з цих питань можуть задати уточнюючі питання. Наприклад, якщо мова йде про доходи, то переписувачі можуть уточнити, чи отримували ви в цьому місяці перекази з-за кордону, соцдопомогу, аліменти, доходи від оренди житла і т. д.

Директор інституту демографії і соцдосліджень Елла Лібанова розповіла, що в анкеті буде 50 питань і всі їх необхідно відповідати чесно, не побоюючись, що ці дані підуть в податкову службу або інші відомства.

Як не потрапити до рук шахраїв?

Щоб не стати жертвою шахраїв у переписувача необхідно вимагати пред’явити посвідчення, в якому має бути фотографія, ПІБ, координати переписного ділянки. Крім того, у нього повинен бути паспорт.

Якщо ж переписувач відмовляється показувати документи, то його не слід впускати в квартиру і відповідати на запитання. Найкраще в таких випадках викликати поліцію.

Варто зазначити, що більшість країн проводять перепис населення кожні 10 років. В Україні перепис населения проводився лише один раз – у 2001 році.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман