TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

«Голос» на 167 окрузі представляє єдина жінка-кандидатка

Опубліковано: 13.07.2019 18:43
«Голос» на 167 окрузі представляє єдина жінка-кандидатка

Ввечері вона любить сидіти над Дністром і дивитися на воду. Це заспокоює розбурхану за день душу і впорядковує думки. А її семирічна доня у недільні вечори завжди її просить пограти у настільні ігри. Вона щодня прокидається о 4-ій ранку, щоб встигнути виконати всі заплановані справи: бути доброю мамою і дружиною вдома та професіоналом на роботі. Вона – мер Заліщик, яка відповідає за всю “господарку” в місті. Вона – багатодітна мати, яка має 40 мрій і ніколи не зупиняється. Про неї ходить багато чуток. Ми вирішили розібратися, хто вона насправді, єдина жінка серед 13 кандидатів по 167 округу. 

Спитаю прямо: хто за вами стоїть? Не може проста людина стати кандидатом в депутати до парламенту.

Я раніше теж так думала – що за кожним хтось стоїть, і воно насправді так і було. Але час змінюється і в Україні з’являються нові партії, які розуміють, що в Верховну раду мусять зайти дієві люди. Просто грошовиті мішки у ВР вже нікому не потрібні. Такі партії швидко втрачають довіру і здуваються. Тепер прийшов час нових політиків. І я відкрито заявляю: за мною ніхто не стоїть, я довго йшла цією дорогою і пора вже реалізувати те, що ми запланували для людей.

А чому Вакарчук вибрав саме вас у свою команду? Як так сталося? 

Святослав Вакарчук шукав людей у всіх регіонах, щоб сформувати потужну партію. На Галичині вже існує останні 5 років дуже дієва і проукраїнська Українська Галицька Партія. І коли команда Святослава почала шукати тут людей – їм багато-хто рекомендував саме команду УГП. Вони моніторили, що ми робимо і бачили у нашій команді дуже активних і чесних людей. Сам Святослав Вакарчук на прес-конференції у Тернополі сказав, що йому дуже пощастило мене знайти і бути в одній команді. Він знає про мою роботу мера Заліщиків, знає мою історію, знає про мою участь у всеукраїнських проектах та міжнародних програмах.

Хто вам дасть можливість щось робити для Чортківського району? У парламенті ви не будете мати більшості.

Я буду відстоювати інтереси Чортківщини, Борщівщини та Заліщиччини просто кожного дня. Я буду звертатися із запитами, вносити пропозиції до бюджету, відвідувати засідання комітетів, і всюди я буду піднімати питання нашого округу, його проблем. Якщо треба буде – я буду кликати сюди всіх відповідних чиновників. Я знаю, що Чортківський район має дуже добрі умови для розвитку фермерства та створення кооперативів.Тут вже є великий пасічний кооператив. А я хочу дати можливість людям об’єднуватися ще у молочні, ягідні спілки. Хочу розвинути цю світову тенденцію на Чортківщині. Це дасть роботу людям, а малим фермерам – змогу розвиватися і заробляти гроші.

Чортків вже мав депутатів у Верховній Раді. Вони навіть щось робили. Чим будете кращою? 

Так, усіх нас представляє хтось в парламенті. І часом ці люди навіть щось роблять. Але якщо копнути глибше, подивитися, хто за ними стоїть, які питання вони вирішують – то це не для людей, а лише заради власних амбіцій. Я не хочу нікого критикувати. Добре, що трохи робили дороги, допомагали школам, церквам. Але депутати все це робили за державні, тобто за наші з вами гроші. А показували це, як велику підтримку. Тепер варто змінити цей підхід. Треба, щоб це була не благодійна допомога вам, а постійний процес розвитку міст і сіл. Щоб ми разом радилися, що потрібно вирішувати в першу чергу і я могла “вибивати” гроші на ці потреби в Києві. Постійно, кожного місяця, за чітким планом.

Але бути депутатом – це дорого. Костюми, літаки, закордони. Де ви будете брати гроші? Будете красти, як і 

Я матиму зарплату депутата. Сподіваюся, цього буде вистачати. Я не збираюся робити з депутатства бізнес. Я навіть на долю секунди не можу собі уявити, щоб я брала гроші за голосування чи лобіювала інтереси якогось бізнесу. Я йду у Верховну Раду, щоб відстоювати інтереси нашого округу і робити тут реальні зміни. Тим паче, чітко відчуваю  силу у собі, щоб це робити.

Чому вам мають повірити виборці Чортківщини?

За мною нема жодного корупційного скандалу. Усі речі, які я зробила у Заліщиках, я зробила, не будучи депутатом. А що дає депутатський мандат? Нічого особливого, крім більших механізмів впливу: ти або голосуєш за закон, або не голосуєш, або входиш в комісію чи комітет, або не входиш. Все, що дає депутатський мандат – більше сили та впевненості, можливість прямо впливати на проблеми та вирішувати їх.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман