TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У молодої вчительки відмовили нирки

Опубліковано: 21.05.2019 18:03
У молодої вчительки відмовили нирки

Допомоги на лікування потребує 24-річна вчителька із села Заруддя Зборівського району Оксана Нежива. У неї ниркова недостатність V стадії, потрібні кошти на лікування і трансплантацію нирки.

З січня цього року у дівчини відмовили нирки, відтоді вона тричі на тиждень змушена їздити до Тернополя на гемодіаліз (штучне очищення крові). У Оксани погане самопочуття, високий тиск, набрякають ноги, високий рівень калію у крові, вже з’явився фосфор. Дівчина та її рідні просять усіх небайдужих допомогти, адже бракує коштів на ліки, які нині недешеві,  – пише Ровесник.

Проблеми з нирками у Оксани почалися, коли їй було 16 років. Тоді у неї був гострий пієлонефрит правої нирки, вона лікувалася у обласній дитячій лікарні, розповідає мама дівчини Леся Нежива.

– Потім наступила осінь і хвороба почала загострюватися, – піднялася температура, з’явився біль у попереку з правої сторони, Оксана лікувалася у Зборівській райлікарні, – розповідає вона. – Чи проблеми з нирками у доньки вроджені і зараз запрогресували чи набуті, медики не знають. У дитинстві вона хворіла грипом і ангіною, можливо вони спровокували недугу. У 2016 році їй встановили діагноз “Ниркова недостатність II стадії”. А з січня цього року в неї відмовили нирки, її підключили до гемодіалізу. Три рази в тиждень доводиться їздити у Тернопіль. Після гемодіалізу у Оксани збільшується тиск, також у неї в крові високий рівень калію, який не дає їй дихати. Вже з’явився у крові фосфор. Лікарка сказала, що потрібно вживати препарати, щоб зменшити фосфор, калій, а також треба підняти гемоглобін.

Повернути Оксану до повноцінного життя може операція з трансплантації нирки, але поки це питання вирішують, потрібне постійне лікування.

– Якби був родинний донор, таку операцію могли б провести в Україні, проте серед родини потенційних донорів немає, – каже Леся Нежива. – Я не можу бути донором, тому що у мене гіпотонія. Батько Оксани пройшов обстеження. Але він також не може бути донором, тому що у нього на нирці є камінці, а вона має бути здорова. А також у нього перша стадія серцевої недостатності. У березні ми записалися на Державну програму лікування важкохворих за кордоном від Міністерства охорони здоров’я, здали весь перелік документів. Але відповіді ще не отримали. Тому чи зможе держава профінансувати операцію з трансплантації нирки у Булорусі, ми наразі не знаємо.

Довідка

Кошти на лікування лікування Оксані Неживій можна перерахувати на картку у “ПриватБанку”: 5168757396324339

Поповнення в інших українських банках:

Одержувач: Нежива О.Я

Рахунок: 29244825509100

Банк одержувача: АТ КБ ПРИВАТБАНК, КИЇВ, УКРАЇНА

ЄДР ПОУ одержувача: 14360570 ЄДР ПОУ банку: 14360570

МФО: 305299

Призначення платежу: 5168757396324339, НЕЖИВА ОКСАНА ЯРОСЛАВІВНА, ІПН:3475807343

Телефон: 097-036-11-91 (Оксана)


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман