TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Затяжний конфлікт у школі Почаєва: звільнена директорка хоче відсудити півмільйона гривень (ВІДЕО)

Опубліковано: 21.01.2019 12:12
Затяжний конфлікт у школі Почаєва: звільнена директорка хоче відсудити півмільйона гривень (ВІДЕО)

Пікети, бойкоти, судові процеси – навчальний заклад на Тернопільщині лихоманить уже рік.

Затяжна війна батьків з директоркою єдиної в Почаєві школи закінчилася її звільненням, але жінка вважає, що її позбавили посади безпідставно. В суді вона вимагає поновлення на роботі і півмільйонної компенсації, а батьки школярів тепер, як на роботу, їздять пікетувати райсуд, ідеться в сюжеті ТСН.

За великими плакатами подекуди не видно мам – вони перед кожним засіданням виписують чергову колективну неприязнь до колишнього директора, щоб суддя побачила їхнє ставлення до позивачки. “До дітей казала: ви дурні діти дурних батьків. Казала батькам: ви тут ніхто, хто ви такі, що ви прийшли вирішувати”, – обурена Іванна Петрук. Сім років директорського свавілля, кажуть мами, і доведення школи ледве не до  руйнації — тривалий капремонт в одному з старих корпусів закінчився початком нового ремонту, бо стало ще гірше, ніж було. “Були перераховані кошти, і куди ділися ці кошти? Настільки зруйнована школа! Весь шкільний двір був закладений лісом — балки, вони мали бути на новому даху. Під новим дахом один балок новий ми найшли. Питання: де подівся ліс? Нема, балки пропали”, – каже мама учня Дарія Карданюк.

Пікети, бойкоти, судові процеси – єдину школу Почаєва на Тернопільщині лихоманить уже рік. Затяжна війна батьків з директоркою закінчилася її звільненням. Жінка вважає, що її позбавили посади безпідставно, і у суді вимагає поновлення на роботі і півмільйонної компенсації. Батьки як на роботу їздять пікетувати райсуд.

Відео знімали самі батьки — їхня чергова інспекція ремонту школи, який тягнувся понад пів року. Діти у той час тулилися у дві зміни в іншому корпусі, старшокласники сиділи за партами першачків. Зашкал батьківського обурення спровокував активну фазу їхньої боротьби – люди зібрали 400 підписів проти директора, поскаржилися у міськраду, ініціювали створення комісії, яка виявила численні порушення у роботі керівника закладу. Директорці винесли догану, а пізніше звільнили. “Перше – ставлення до учнів, ставлення до батьків, ну, і відповідно, коли виділяєш кошти на ремонт школи, а ремонт школи не продовжується”, – розповів міський голова Почаєва Василь Бойко.

Тепер уже колишня директорка школи вимагає справедливості через суд, щоправда сама на засідання не з’являється – її позицію відстоюють адвокати через відеозв’язок. На коментар журналістам не погоджується, і лише телефоном  пояснює, що звільнена незаконно. “Я абсолютно проти тої догани, тому що за сім років я мала дванадцять похвальних грамот. В мене ніколи не було ніяких зауважень, попереджень. Тому я вважаю, що ця догана фіктивна і сфабрикована. Використали батьків, щоб звільнити з посади для когось”, – переконана Варвара Кухаревич.

Однак суддя позов про незаконність догани вирішує не задовольняти – батьки радіють першій перемозі, але попереду ще суди про поновлення на посаді і вимогу компенсації від міськради у розмірі аж пів мільйона гривень. “Ми шоковані були зверненням про компенсацію. Враховуючи, що це державний бюджет, і ми не маємо можливості нічого заплатити”, – зізнався Бойко. Чиновники ошелешені, бо не мають у бюджеті такої суми, і що робитимуть, якщо позов директорки суд задовольнить, поки що не знають.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман