TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Рекорд: на Тернопільщині бізнесменами стають вже у 16 років

Опубліковано: 01.12.2018 19:03
Рекорд: на Тернопільщині бізнесменами стають вже у 16 років

Наймолодшому підприємцю Тернопільщини – лише 16 років. Стати бізнесменом підлітку з Шумщини дозволили за законом.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області,  – пише Терен.

Нагадаємо, підприємництво  самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Відтак підприємцями стають дійсно сміливі люди, які беруть на себе відповідальність за особисті успіхи і забезпечують роботою інших.

 У кінці листопада на обліку в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області перебували 33 тисячі 757 приватних підприємців, серед яких: 19 176 чоловіків і 14 581 жінка, уточнюють у податковій.

Більшість підприємців за віком  до 40 років. Їх наразі 14 800 осіб. Тих, хто здійснює підприємницьку діяльність у зрілішому віці – 10 261. Причому вік наймолодшого підприємця – усього 16 років.

 Він зареєстрований у Шумському районі, кажуть у податковій.

До слова, відповідно до ст. 50 Цивільного кодексу України, право на здійснення підприємницької діяльності, яку не заборонено законом, має фізична особа із повною цивільною дієздатністю. На підставі ст. 34 і ст. 35 цього ж кодексу фізична особа, яка досягла 18 років (повноліття), має повну цивільну дієздатність. Проте повна цивільна дієздатність може бути надана особі, яка досягла 16 років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю.

– За наявності нотаріально засвідченої згоди на це батьків або усиновлювачів, піклувальників або органу опіки і піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець,  наголосили у податковій.  У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця. 

Фото із відкритих джерел


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман