TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Пасіка є справою усього життя Афанасія Василюка і займається нею він уже 77 рокі

Опубліковано: 13.11.2018 20:03
Пасіка є справою усього життя Афанасія Василюка і займається нею він уже 77 рокі

Диплом почесного пасічника України та подяку за багаторічні працю і розвиток бджолярства отримав старійшина пасічників Кременеччини Афанасій Петрович Василюк із Кременця. Таку нагороду ветеран отримав у день свого 89-ліття від президента Спілки пасічників України Володимира Стретовича та від голови Спілки пасічників Тернопільщини Юрія Березовського. Почесну місію передачі нагород і вітань виконав заступник голови обласної спілки пасічників Роман Бик, який подякував Афанасію Василюку за невтомну працю і бажання продовжувати займатися бджолярством навіть у такому поважному віці, – пише poglyad.te.ua.

Цього ж дня вітали почесного бджоляра і його товариші-пасічники, які багато років поспіль взаємно допомагають один одному. То ж не дивно, що їх об’єднує чимало спогадів, життєвий досвід та різні цікаві історії, які залюбки згадували усі цього приємного дня.

У далеке минуле, аж до дитячих років повернувся тоді і сам винуватець торжества, який залишається надзвичайно активним і жартівливим. А його енергійності, підкреслили друзі, може позаздрити будь-хто.
Пасіка є справою усього життя Афанасія Петровича і займається нею він уже 77 років. Десять бджолосімей на сьогодні доглядає самостійно, а своїми порадами і життєвим досвідом часто допомагає іншим ентузіастам. Чимало з них стало пасічниками саме завдяки нашому співрозмовнику.

Займатися бджільництвом пан Афанасій почав ще у дитинстві, коли йому було 12 років. Стимулом до цього були пасічники дідусь і тато.
– Ще до революції мій дід по маминій лінії мав пасіку на 150 вуликів, – розповідає Афанасій Василюк. – А тато, якого навчив цій справі дідусь, тримав небагато бджолосімей, але я постійно зачаровано спостерігав за комахами. Коли мені було 11 років, батько помер і незадовго його бджоли теж загинули. Після того я збирав джмелів, робив для них маленькі вулики, які ставив у саду і радів, що маю пасіку.
Пізніше наш співрозмовник неодноразово просив маму, щоб вона купила йому рій. Але, зважаючи на його вік, вона відмовляла сина. Проте, власна пасіка у нього таки з’явилася у 12-річному віці. Це сталося після того як, пасучи у лісі худобу, хлопчик побачив, що у дупло старої липи залетів рій.
– Цього дня, – розповідає Афанасій Петрович, – я пригнав додому корів з плачем. Мама подумала, що мене побили пастухи, але я пояснив, що плачу, бо у липі є рій, а я його не вмію звідти вигнати. Тоді мама попросила допомоги у брата-пасічника. Ось так у мене з’явилися бджоли. Відтоді тримаю пасіку. Перерва була лише у період служби в армії і навчання.
Займаючись улюбленою справою, Афанасій Петрович тридцять років віддав роботі у школі-інтернаті. І навіть там створив невелику пасіку, де навчав бджолярству учнів. Окрім того, працював комбайнером, бригадиром тракторної бригади, майстром, учителем. Але найважливіше те, що Афанасій Петрович завжди був і є хорошою людиною, безвідмовним помічником та порадником. Тож бажаємо вам ще багато років життя у здоров’ї, радості та отримувати насолоду від спілкування із маленькими друзями-бджолами.
Любов СВЕРГУН, Газета “Сільський господар плюс”


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман