TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Корисні поради: Смачні гарячі напої для профілактики застуди

Опубліковано: 17.10.2018 17:03
Корисні поради: Смачні гарячі напої для профілактики застуди
Осінь хоч і прекрасна пора: листопад, красиві пейзажі, свіже повітря і все таке, але вона диктує свої правила: зниження температури повітря, пронизливий вітер, витання інфекцій…

А ще потрібно одягатися, правильно харчуватися, висипатися, знаходити час для відпочинку. І, звичайно, звернути увагу на своє здоров’я. Тому, щоб не «підхопити» інфекцію і застуду, почніть зміцнювати імунітет за допомогою корисних напоїв, – пише Ровесник.

Чай з ехінацеєю

Ехінацея підвищує імунітет. Люди, які вживають чай з ехінацеєю, за результатами досліджень, на 60% рідше заражаються застудою і захворюваннями дихальних шляхів. Ехінацея очищає лімфу, уповільнює раніше старіння, а також покращує роботу печінки і нирок. Але, незважаючи на всю корисність даної рослини, її не рекомендується використовувати при вагітності і ГВ.

Як приготувати: 1 ст. ложку ехінацеї потрібно залити склянкою крутого окропу, проварити на водяній бані 10 хвилин, дати настоятися 30 хвилин, а потім процідити через ситечко. Тепер потрібно розбавити отриману рідину 100 мл кип’яченої води. Вживати такий напій потрібно після їжі, у кількості 50 мл, додавши за смаком мед.

Чай з обліпихи

У 100 грамах обліпихи міститься 200 мг (!) вітаміну С, який є «затятим противником» інфекцій і застуди. До того ж, ягоди багаті залізом (0,40 мг), магнієм (30 мг), калієм (103 мг) і кальцій (42 мг). Обліпиха нормалізує травлення, прискорює обмін речовин і виводить шлаки і токсини.

Як приготувати: 150 грамів ягід обліпихи потрібно подрібнити у блендері, потім помістити ємність, додавши заварку з 1,5 ч. ложки чорного або зеленого чаю (без всяких домішок). І залити 450-500 мл крутого окропу. Щільно закрити кришкою ємність і укутати рушником на 15-20 хвилин. Потім процідити через ситечко, додати за смаком мед і починати підвищувати імунітет.

Чай каркаде з корицею

Чай каркаде наділений досить значним рядом корисних речовин і мікроелементів, що сприяють підтримці і зміцненню імунітету. Більш того, напій відновлює сили і заряджає енергією. Каркаде містить залізо, яке запобігає розвитку анемії, а також кальцій, який зміцнює кістки і зуби. Дослідження вчених показують, що гібіскус (наукова назва каркаде), запобігає розвитку онкологічних захворювань на 40%, тому його можна використовувати у профілактичних цілях.

Як приготувати: вам знадобиться 2-2,5 ч. л. чаю каркаде, 350 мл крутого окропу, кориця і апельсинова цедра.

Засипте в чайник для заварювання каркаде, апельсинову цедру за смаком, залийте окропом і відставте настоюватися на 10 хвилин. Після закінчення часу, процідіть вміст чайника через ситечко, додайте ложку меду і посипте зверху дрібкою кориці.

Примітка: рецепт можна видозмінювати за своїм розсудом. Наприклад, так як каркаде має кислуватий смак, то можна заварювати не 2-2,5 л. заварки, а 1,5 ч. л.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман