TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Шумській лікарні вперше за 35 років почав працювати ліфт

Опубліковано: 30.08.2018 10:11
У Шумській лікарні вперше за 35 років почав працювати ліфт

Відтепер 22 серпня для Шумського районного центру первинної медико-санітарної допомоги – це не проста, а пам’ятна дата. У цей день вперше за весь час у поліклініці запустили роботу пасажирського ліфта. Для медзакладу – річ вкрай необхідна. Але чекати на неї  медперсоналу і пацієнтам з цілого Шумського району довелося аж 35 років, – пише gazeta1.com.

За словами головного лікаря Андрія Бобровського, Шумську лікарню відкривали ще у далекому 1983 році. Її відділення розташувались у триповерховій будівлі. Ліфт у приміщенні був з самого початку, але жодного дня він не працював – за 35 років не перевіз ні одного хворого. Відповідно травмованих пацієнтів чи відвідувачів з особливими потребами медсестрам та санітарам не раз доводилось виносити вгору сходами на своїх руках. І це при тому, що на рік медзаклад обслуговує в середньому 350 тис. людей.

– Сьогодні ми стали ще на один крок ближче до наших пацієнтів. Особливо це важливо для людей з обмеженими можливостями щодо пересування. Ми горді, що тепер у нас є не тільки пандус, який дозволяє їм комфортно заїхати в поліклінічне відділення Шумської центральної районної лікарні, а вже працює й ліфт, – заявив Андрій Бобровський під час урочистого першого запуску підйомника. – Пам’ятаємо, як ще донедавна наші лікарі нерідко мусили самі спускатися до пацієнтів, яким складно було піднятися на другий, третій поверхи, і проводити консультації та прийоми прямо тут, на першому поверсі. Сьогодні вже такого немає, все-таки ми стали на один щабель вище, цивілізованіші.

Вирішення проблеми з ліфтом для лікарні стало можливим завдяки фінансовому сприянню агрохолдингу «Мрія». У Шумському районі компанія працює у 13-ти населених пунктах, і значна частина відвідувачів місцевої ЦРЛ – це пайовики «Мрії». Тож на відновлення роботи лікарняного підйомника агрохолдинг виділив значну суму – майже 112 тис. грн.

– Багато наших пайовиків, як правило, є старшими людьми, похилого віку, і так чи інакше їм доводиться звертатися у медичні заклади, – розповідає Василь Мартюк, начальник відділу регіонального розвитку та зв’язків з органами влади агрохолдингу «Мрія». – Нещодавно ми отримали відповідні листи-звернення від громад та документи на оплату ліфта для Шумської центральної районної лікарні і радо відгукнулися на даний запит.

Пишається своєю роботою й електромеханік Олександр Ясько. Це він працював над тим, щоби ліфт нарешті почав возити своїх пасажирів. Чоловік радіє і не сумнівається, що приніс громаді користь.

– Ліфт, звичайно, потрібен. Бо люди з обмеженими можливостями не можуть пересуватися на візку по сходах. А тепер заїхав собі у ліфт та й піднявся на потрібний поверх, – каже Олександр Ясько.

До слова, Шумську центральну районну лікарню агрохолдинг «Мрія» підтримує вже не вперше. Адже здоров’я та добробут пайовиків у компанії – пріоритет.  Торік для цього ж медзакладу придбали автомобіль швидкої допомоги, обладнаний усім необхідним. «Мрія» виділила на нього 70 тис. грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман