TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Діти на Лановеччині більше не ходитимуть пішки?

Опубліковано: 17.08.2018 12:03
Діти на Лановеччині більше не ходитимуть пішки?

Підготовка до нового навчального року триває активно у Лановецькій міській об’єднаній територіальній громаді, або ОТГ. Минулого тижня там отримали новий шкільний автобус. В опорній школі триває облаштування спеціалізованого класу фізики, також проводять роботи з утеплення фасаду, – пише golos.te.ua.

– У Ланівцях є дві загальноосвітні школи. Автобус возитиме дітей до цих освітніх закладів. ЗОШ № 2 є опорною, до неї автобус буде возити учнів зі сіл Волиця, Якимівці і Краснолука. Раніше це було проблемним питанням. На придбання шкільного автобуса було виділено кошти з обласного бюджету у розмірі 1 мільйон 100 тисяч гривень. А завдяки порозумінню депутатів Лановецької об’єднаної територіальної громади з міського бюджету було спрямовано 700 тисяч гривень, – зазначає голова Лановецької ОТГ Роман Казновецький. – Як відомо, для опорних шкіл обласна рада закупила спеціалізовані класи по чотирьох напрямках – це біологія, хімія, фізика, географія. У Лановецькій ЗОШ № 2 облаштовують клас фізики, його вартість складає понад мільйон гривень. Сучасні умови і технології дадуть можливість розпочати новий напрямок навчання фізики.

Опорна школа, яка має три філії, на базі Лановецької ЗОШ № 2 була сформована у 2015 році. Відтоді в освітньому закладі здійснили кілька черг ремонтних робіт. На даний час проводиться утеплення фасаду.

– У 2016 році перекрили дах школи, поміняли всі зовнішні вікна і двері на металопластикові. У 2017-му розпочали утеплення фасаду. Також важливо, що облаштовується спеціалізований кабінет фізики. Вже встановили дошку і проектор із мультимедійним забезпеченням. Має бути ще 6 ноутбуків і програмне забезпечення на всі лабораторні. Цього року нам вдалося вирішити дуже важливу проблему. Раніше один автобус возив дітей. Це, звісно, створювало незручності. Дітям доводилося вставати дуже рано. У Ланівцях в нашому освітньому закладі навчаються 380 дітей, з навколишніх сіл до школи № 2 минулого року доїжджали 106 учнів. З нового навчального року для них створені комфортніші умови, – каже директор Лановецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Володимир Рубець.

Також тривають роботи із перекриття даху в одній з філій опорної школи, зокрема, у с. Краснолука.

– Децентралізація дає поштовх і ресурс втілювати ті зміни, на які ми очікували. Хорошим прикладом є село Краснолука, яке було з мінусовим бюджетом, а зараз за кошти, виділені із міської казни, тут триває перекриття даху школи. Заплановано, що роботи мають бути завершені до 1 вересня. Загалом розвитку учнівської молоді надаємо велику увагу, цього року побудували майданчик для пляжного волейболу. Діти беруть участь у всеукраїнських змаганнях, досить активно позиціонують себе в спорті. У Лановецькій ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів імені Юрія Коваля, де навчаються понад 700 дітей, триває будівництво футбольного поля зі штучним покриттям. Проекти, які сприяють розвитку молоді, займають дуже важливе місце у нашій програмі розбудови інфраструктури громади, – наголошує Роман Казновецький.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман