TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Газові нововведення: які зміни чекають незабаром українців

Опубліковано: 16.02.2020 16:03
Газові нововведення: які зміни чекають незабаром українців

Українці звинувачують постачальників у тому, що ті розбавляють газ, щоб його споживання зростало.

Газові нововведення чекають на українців у 2020 році. В “Нафтогазі” пропонують почати платити не за обсяг спожитого палива, а за витрачені кілокалорії, пише rbc.ua.

Подібні зміни були запропоновані через те, що українці взимку часто скаржаться на неякісний газ. Як це працює і що потрібно робити, розповіло видання “КП в Україні”.

Українці звинувачують постачальників у тому, що ті розбавляють газ, щоб зростало його споживання. У когось на плиті горить червонуватим кольором, у когось чайник не може закипіти по півгодини, а у когось новий газовий котел споживає багато, а тепла дає мало.

Топ-менеджер монополіста Андрій Коболєв пропонує перехід на енергетичні одиниці виміру газу, як в Європі. “Тобто, вимірювати споживання газу не в кубах, а в кілокалоріях. І установка лічильників допоможе, по-перше, зменшити суми в платіжках, а, по-друге, зняти з дискусії необґрунтовані підозри щодо якості газу”, – зазначив він.

На думку Коболєва, перехід на таку систему вимірювання повинен вирішити проблему донарахування “теплових коефіцієнтів облгазами. Також глава правління закликав уряд ввести відкритий ринок газу для населення і забезпечити конкуренцію.

“Важливо зробити дві речі: дозволити вільну зміну постачальника для населення і заборонити облгазам відключати населення, незалежно від того, що відбувається з їх постачальником газу”, – зазначив Коболєв.

Експерти не виключають, що після нововведення паливо подорожчає. Адже зараз тариф встановлений виходячи з мінімальної калорійності. Якщо ж його будуть продавати виходячи з реальної калорійності, то облгази почнуть вводити поправочні коефіцієнти, перераховуючи платіжки в більшу сторону, адже за даними “Укртрансгазу”, реальна теплоємність блакитного палива значно вище.

Крім того, постачальники досі не змогли встановити звичайні лічильники споживання газу у багатоквартирних будинках, не кажучи про новомодні прилади обліку, які рахують спалені калорії. Тому у швидке запровадження цього нововведення експерти не вірять.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман