TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Ось що відбувається з організмом кожного, хто п’є каву щодня

Опубліковано: 04.02.2020 11:07
Ось що відбувається з організмом кожного, хто п’є каву щодня

З кожним роком кількість людей, які щодня вживають каву, тільки збільшується. У помірних дозах цей напій приносить чимало користі для нашого організму.

Виявляється, якщо пити каву щодня, то можна домогтися поліпшення здоров’я. Але в яких кількостях її можна пити, і чим саме корисний цей напій, знають не всі. Про це ми і розповімо нижче, пише poshepky.com.

Ви теж не уявляєте ранок без чашечки гарячої кави?

Звичайно, адже у неї такий приголомшливий смак і запах! Кава дає можливість прокинутися і заряджає енергією на весь день, а її тепло приємно зігріває.

Дізнайтеся, що відбувається з організмом, якщо пити каву щодня:

1. Прискорюється обмін речовин.

Особливо актуально це для тих, хто хоче схуднути або для тих, хто звик ситно снідати. Кофеїн природним чином збільшує енергоспоживання організму і підвищує метаболізм.

Триває це недовго, зате ефект має приголомшливий – енергія з вас вихлюпується через край.

Згідно з дослідженнями, у спортсменів, які випивали чашку кави після тренування, витривалість збільшувалася на 66%! Кава заповнювала енергетичні втрати під час фізичних вправ.

2. Налагоджується робота мозку.

Дослідження показали: якщо вживати 3-5 чашок кави на день, ризик розвитку хвороби Альцгеймера у чоловіків і жінок середнього віку знижується на 65%, а ризик розвитку Паркінсона – на 32-60%.

Вживання кави збільшує виробництво корисних хімічних речовин, наприклад, дофаміну, серотоніну і норадреналіну. Згідно з іншими дослідженнями, кава підвищує настрій, покращує реакцію, пам’ять і уважність.

3. Підвищується настрій.

Вчені з Гарвардського університету довели: вживання напоїв, що містять кофеїн, значно знижує відсоток самогубств – аж на 50%.

Крім того, кава містить багато антиоксидантів, навіть більше, ніж фрукти й овочі, разом узяті. Вона містить корисні поживні речовини, вітаміни B1, B2, B3, B5 і, а також калій і марганець.

Всі ці нутрієнти сприяють гарному настрою. Тому пийте каву і будьте щасливі!

4. Знижується ризик розвитку раку шкіри.

У журналі Національного інституту раку було опубліковано цікаве дослідження. Виявилося, що люди літнього віку, які вживали 4 і більше чашок кави на день, мали на 20% нижчий ризик розвитку злоякісної меланоми – найнебезпечнішої форми раку шкіри.

Такий ефект пояснюється тим, що кава містить велику кількість антиоксидантів і фітохімічних речовин.

5. Зменшується ризик захворіти діабетом.

Згідно з даними вчених з Гарвардського університету, люди, які збільшили споживання кави на одну чашку на день протягом чотирьох років, мали на 11% нижчий ризик розвитку цукрового діабету.

Кава – не ворог вашому здоров’ю, навпаки – її щоденне вживання допомагає впоратися з численними хворобами і навіть депресією. У будь-якому випадку, перш ніж перейти до вживання кави, порадьтеся з вашим лікарем.

А ви любите каву? Скільки чашок на день здатні випити? Помітили позитивний результат від такої звички?


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман