TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Бережанському районі на карнатин закрили всі школи

Опубліковано: 02.02.2020 18:54
У Бережанському районі на карнатин закрили всі школи
Рішення закрити усі школи в районі на карнтин прийняли на засіданні протиепідеміологічної комісії райдержадміністрації. Загалом призупинено навчання у 19-ти навчальних закладах.

Також на карантин закрили 5 шкіл та 2 садочки в Саранчуківській сільській об’єднаній територіальній громаді Бережанського району, розповів начальник відділу освіти громади Ярослав Горохівський. У Бережанах на карантин закрили лише одну школу, в інших трьох – по одному класу, повідомляє ternopoliany.te.ua.

“У Бережанській загальноосвітній школі №1 навчається 780 учнів, – каже директорка навчального закладу Ольга Ганич. – Від сьогодні до 5 лютого школу закрили на карантин”.

“У Бережанській гімназії імені Богдана Лепкого на карантин закрили лише один клас – 5-тий, – каже заступник директора школи Олег Мандзій.- Учні інших класів навчаються в звичному режимі. Закривати на карантин всі класи гіманзії зараз немає потреби”.

За словами начальниці відділу освіти Бережанської міської ради Галини Михальчук, закривати всі школи в Бережанах на карантин поки не будуть.

Загалом у Бережанському районі на карантин закрили 19 навчальних закладів, розповіла начальниця відділу освіти Бережанської райдержадміністрації Наталя Бабій.

Також у Бережанському районі призупинили навчання в усіх школах і садочках Саранчуківської сільської об’єднаної територіальної громади, каже начальник відділу освіти цієї громади Ярослав Горохівський. За його словами, в цих школах навчається 288 учнів. Майже 22% з них – хворі.

Щоб дізнатися, яка ситуація із захворюваністю на грип і ГРВІ серед учнів Бережанського району та скільки школярів лікуються в медзакладі – ми телефонували до головного лікаря Бережанської районної лікарні Василя Вридника. Коментувати ситуацію він відмовився.

Загалом на Тернопільщині на карантин закрили 28 навчальних закладів. Про це повідомила заступниця начальниці управління освіти та науки облдержадімністрації Ганна Зварич:

“Починаючи з понеділка, маємо четвер, ситуація погіршується, тобто кількість захворюваних збільшується. Звичайно, якщо брати у розрізі районів деяких дітки приступили до навчання, а в деяких із сьогоднішнього дня призупинили навчання. На сьогоднішній день повністю закриті усі школи в Бережанському районі- це 19 закладів освіти. Також у Саранчуківській об`єднаній територіальній громаді Бережанського району. У двох районах- Монастириському дві школи призупинили навчання. У Кременецькому- в двох селах по два класи призупинено навчання. Також у Васильковецькій ОТГ, у селі Старий Нижбірок три класи призупинили навчання. В Підгаєцькому районі одна школа і Козлівська ОТГ- один клас в школі”.

За словами обласного епідеміолога Марії Павельєвої, зараз в області понад 2800 школярів хворих на грип і ГРВІ. Загалом у школах Тернопільщини навчається 110 тисяч дітей. Всіх людей, хворих на грип і ГРВІ в області – 7368.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман