TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

П’ять тисяч гривень для хірурга вищої категорії: Стали відомі зарплати українських лікарів

Опубліковано: 31.01.2020 13:03
П’ять тисяч гривень для хірурга вищої категорії: Стали відомі зарплати українських лікарів

З першого січня 2020 року вони трохи виросли в порівнянні з тарифними ставками зарплат в 2019 році.

Журналістам стали відомі тарифні ставки українських лікарів у державних лікарнях, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

З першого січня 2020 року вони трохи виросли в порівнянні з тарифними ставками зарплат в 2019 році, але все одно залишаються низькими – трохи більше мінімальної зарплати у лікарів, а у медперсоналу – менше, ніж мінімальна зарплата.

Так, медсестри без категорії отримували 2958 гривень, а отримуватимуть з січня трохи більше, ніж 3200 гривень. Рентген-лаборанти вищої категорії отримували близько 3300 гривень, тепер будуть отримувати трохи більше, ніж 3600 гривень.

Лікарі-хірурги вищої категорії отримували до підвищення 4600 гривень, а після підвищення тарифна ставка склала майже 5100, лікарі інших спеціальностей вищої категорії будуть отримувати 4772 гривні в порівнянні з 4361 гривнями ставки в минулому році.

Якщо порівнювати з зарплатами, які отримали за грудень топ-чиновники, різниця в оплаті праці вражає. Так, хірург вищої категорії має тарифну ставку в 46,8 разів менше, ніж заробітна плата за грудень глави Міністерства закордонних справ Вадима Пристайка. А інтерн з тарифною ставкою в 3800, отримує в 60 разів менше, ніж міністр економіки Милованов.
Відзначимо, що зарплата включає в себе ще оплату чергувань, премії та інші надбавки, так що за фактом вона вище тарифної ставки, але в більшості випадків – не набагато.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман