TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Як організувати час студенту, який навчається у другу зміну?

Опубліковано: 22.01.2020 22:37
Як організувати час студенту, який навчається у другу зміну?
В університеті поставили навчання у другу зміну? Раніше було складно прокидатися вранці, а тепер організувати свій день. Тобі здається, що перед парами часу зовсім не вистачає, а вночі ти не хочеш засиджуватися з дедлайнами до другої години ночі. Допоможемо тобі адаптуватися до нового робочого графіка. Читай поради у статті.

Першу половину дня присвяти хобі та спорту

Почни вивчати нову іноземну мову. Запишися на танці або йогу. Виходь на прогулянки і пробіжки. Заряди себе зранку фізичними активностями, щоб мати енергію на цілий день. Великою перевагаю навчання у другу зміну є те, що курси в ранковий час коштують дешевше – так само, як і абонементи в спортзал. Тож зранку можеш зайнятися саморозвитком і спортом, пише studway.com.ua.

Лайфхак: за сніданком можеш переглянути улюблений серіал «Друзі» англійською мовою, щоб поєднати корисне з приємним.

Релаксуй після складного дня

Коли приходиш додому о 21:00–22:00, сил на домашнє завдання вже немає. Тож розслабся і зроби щось приємне для себе. Почитай книгу, подивись фільм або нанеси маску на обличчя.

Розділи частину домашніх завдань на вечір і на ранок

Більшість студентів виконує домашні завдання до другої години ночі. Навіть якщо ти навчаєшся у другу зміну і можеш спати до обіду, це не найкращий варіант. Біолог з Оксфордського університету Катаріна Вульфф зазначає: «Найкраще людина почувається, коли живе за своїм природним графіком. Вона працює продуктивніше та ширше використовує свої розумові здібності. Виривати людей з природних для них добових ритмів може бути шкідливо». Тому, якщо ти сова, роби частину завдань увечері, але не засиджуйся допізна. Тим більше, що після пар ти вже не зможеш якісно виконати завдання, бо накопичується втома за цілий день. Більшість із нас найкраще працює зранку, відразу після сну. Саме в ці години організм найпродуктивніший.

Лайфхак: якщо ти будеш прокидатися щоранку на годину раніше, отримаєш 30 додаткових годин на місяць для виконання важливих справ.

Діли домашні завдання з друзями

Зараз викладачі дають частину завдань, які потрібно виконати дистанційно. Якщо це тести, і вони не вимагають твоєї особистої думки – розділіть їх між собою у групі. Це спростить тобі завдання і виділить час для інших справ.

Став дедлайни

Скажи прокрастинації «ні». Використовуй додатки, які допоможуть тобі спланувати графік і нагадуватимуть про термінові завдання. Безкоштовним та зручним органайзером є Wunderlist. Там можна записувати все, що потрібно зробити за день. Ти можеш позначати зірочкою пріоритетні завдання, а іншим знаком – завдання, які можна виконати пізніше. Іншими варіантами електронних органайзерів (як для власників iOS, так і для Android) є Evernote та Todoist. У пригоді стане навіть звичайний нотатник, який є у кожного на телефоні. А ми якраз маємо для тебе класну добірку таск-менеджерів.

workspace4

Влаштуйся на роботу у першій половині дня або піди на стажування

Ця порада підійде для тих, у кого невелике завантаження в університеті. Ти розумієш, що швидко виконуєш завдання ввечері (або навіть у метро), і тобі здається, що перша половина дня просто пропадає. У такому разі можеш знайти роботу на неповний робочий день. Це можуть бути вакансії адміністратора коворкінгу, продавця-консультанта або роботи на фрілансі. Якщо складно влаштуватися на офіційну роботу на пів дня, знайди цікаве стажування за спеціальністю. Ти отримаєш досвід і зможеш працювати за вільним графіком.

Вивчи свої біоритми. Намагайся лягати і прокидатися в той самий час

Не всі можуть прокидатися о п’ятій годині ранку і бути високоефективними. Пам’ятай, що висипатися важливо. Потрібно спати щонайменше 6 годин на день, щоб твій організм нормально функціонував. Коли навчаєшся у першу зміну, рідко виходить виспатися. Ти постійно відчуваєш сонливість і нестачу енергії. Те ж саме буде, якщо прокидатися опівдні. Спробуй лягати спати не пізніше 23:00 – тоді зможеш вставати о 7 годині ранку без будильника. Для відстежування своїх біоритмів можеш скористатися програмою «Мої біоритми» для власників Android або використовувати додаток «Здоров’я» для користувачів iPhone.

Використовуй час на дорогу з користю

Щодня ти можеш витрачати до трьох годин на дорогу. Коли їдеш до університету чи на роботу, читай книги та слухай подкасти. Завантаж їх на телефон. За годину в метро можна зробити домашнє завдання та навіть підготуватися до семінару. Тож не витрачай цього часу даремно.

Гарно харчуйся зранку та в обід. Бери їжу з собою

Обов’язково поснідай зранку. Тепер у тебе є час для повноцінного, неспішного та смачного сніданку. Стеж за тим, щоб ти мав збалансоване харчування. Тому перед парами краще пообідай вдома. Твій раціон має складатися з білків, жирів і вуглеводів. Бери з собою салат у судочку на вечерю. Не забувай про снеки. Йогурт, фрукти й горіхи зручно носити з собою. Такі перекуси завжди мають бути у твоїй сумці, щоб підживитися енергією та пережити восьму пару.

Зустрічайся з друзями, ходи в кіно на ранкові сеанси

Домовляйся про зустрічі з друзями в обід, якщо їхній графік збігається з твоїм. Ходіть у кіно або на івенти, які організовуються в першій половині дня. Стежити за такими новинами тобі допоможе Facebook.

Лайфхак: квитки в кіно на ранкові сеанси дешевші. Ти можеш не тільки розважитися, але й стати першим, хто сходив на прем’єру фільму.

Отож, навчатися у другу зміну складніше, але це не має тебе зупиняти. Ти можеш ефективно спланувати свій день: навчатися, працювати і навіть гуляти з друзями. Не дозволяй обставинам бути вищими за твої можливості.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман