TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Курс долара в Україні: експерти дали несподіваний прогноз

Опубліковано: 12.01.2020 16:37
Курс долара в Україні: експерти дали несподіваний прогноз

Курс долара почне відчутно зростати.

Курс долара в Україні у 2020 році знову почне зростати. За яких обставин і як це позначиться на економіці, розповів економічний експерт Борис Кушнірук в інтерв’ю Gazeta.ua.

“Останні кілька років у нас кредитувалися тільки два сектори – споживчі і торгові кредити. Гроші в економіку, в підприємства не надходять. Тому люди почали шукати, куди б ще можна вкласти свої гроші. Через високі відсоткові ставки стало вигідно інвестувати в облігації державної позики. Цього року іноземці в них вклали близько 100 мільярдів гривень, що спричинило додаткове надходження валюти на внутрішній ринок “, – прокоментував ситуацію експерт.

Курс долара в Україні: експерти дали несподіваний прогноз

Однак, за його словами, такі зміцнення гривні не є позитивними для економіки. Діяльність експортних послуг погіршилася, в національній валюті на них впала виручка. Оскільки доходи в бюджет зав’язані на податках з цих підприємств, то вони зменшилися. Також зменшилися податкові надходження від імпорту, – пише rbc.ua.

Раніше літа ситуація з курсом долара не зміниться, проте потім вона почне відчутно зростати. Фахівець вважає, що в цій ситуації Нацбанк повинен активніше пом’якшувати монетарну політику – знизити облікову ставку і зменшити резервні вимоги.

“У Мінфіну є своя задача. Вона полягає в тому, щоб зменшити прибутковість по ОВДП нижче 10 відсотків. Також треба збільшувати термін обігу державних облігацій – від 5 і більше років”, – додає експерт.

Нагадаємо, різкий розворот курсу долара стався 26 грудня після того, як Нацбанк втрутився в ринкове курсоутворення, викупивши 230 млн доларів по 23,2552 грн / долар. У цей день держрегулятор всього придбав 700 млн доларів США.

Раніше рада НБУ вже висловлювала невдоволення тому, що гривня в Україні переоцінена, а експерти прогнозували ймовірну зміну курсу, якщо НБУ втрутиться в ринкове курсоутворення.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман