TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Доходи українців у 2020 році: експерти дали несподіваний прогноз

Опубліковано: 12.01.2020 19:03
Доходи українців у 2020 році: експерти дали несподіваний прогноз

Доходи українців почали падати після президентських виборів.

Зарплати українців у 2019 році досягли свого піку на момент президентських виборів. Після цього фінансові можливості громадян почали стрімко падати. Значення Індексу економічних можливостей населення у грудні 2019 року (96 пунктів) стало найнижчим показником року. Про це йдеться в дослідженні Центру Разумкова.

На думку експертів, такий результат був очікуваним через негативну динаміку погіршення рівня з серпня 2019 року, – пише rbc.ua.

Аналітики також назвали складові погіршення Індексу економічних можливостей населення у грудні: гальмування підвищення середніх зарплат – з серпня по листопад середня номінальна зарплата не зросла: у вересні – 10 687 грн, у листопаді – 10 679 грн. Реальна середня зарплата, незважаючи на прискорення інфляції в осінні місяці, навіть зменшилась приблизно на 1%.

Крім того, експерти до складових віднесли зростання заборгованості по виплатах заробітної плати – на кінець липня заборгованість становила 2,7 млрд грн, а в жовтні-листопаді досягла 3,2-3,4 млрд грн.

Також залишаються незадовільними показники, пов’язані з кредитуванням населення (низькі обсяги кредитування при збереженні високих кредитних ставок) – з листопада 2018 року по листопад 2019 року обсяг кредитів домогосподарствам зріс лише на 4,4%, а процентні ставки за новими кредитами домогосподарствам (за той же період) зросли з 31% до 33%.

Фінансові можливості українців знизилися і за рахунок погіршення розрахунків у житлово-комунальній сфері (внаслідок збереження високих тарифів і консервації зазначеної зарплат) – місячний рівень покриття оплатою нарахованих сум за житлово-комунальні послуги у листопаді впав нижче 50%; зниження показників зайнятості в осінньо-зимовий період порівняно з весняно-літнім (хоча це сезонне явище, в т. ч. внаслідок повернення частини “заробітчан” з сільськогосподарських робіт за кордоном, однак його вплив на оцінку добробуту є значним).

Незважаючи на це, експерти прогнозують підвищення фінансових можливостей з нового року. Аналітики враховують зниження тарифів на газ (до 22%), підвищення рівня доходів у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати як для працівників державних підприємств, так і для співробітників приватних фірм. Раніше експерти розраховували підвищення рівня доходів українців у 2020 році до 10%.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман