TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Як доглядати за шкіряним взуттям узимку – поради майстра

Опубліковано: 14.12.2019 17:39
Як доглядати за шкіряним взуттям узимку – поради майстра
Українцям варто пам’ятати, що правильний і регулярний догляд за зимовим взуттям забезпечує збереження зовнішнього вигляду і початкових експлуатаційних властивостей. 

Зимовому взуттю необхідний регулярний догляд. Від того, як скоро будете його очищати від бруду і вчасно сушити, залежить його термін служби, розповів тернопільський майстер з ремонту взуття Володимир Шиманський, – пише ternopoliany.te.ua.

—  Дуже раджу мати зимою не одну, а декілька пар взуття. По перше, чоботи чи черевики, у яких ви ходите, потребують відпочинку. Отож коли одна пара буде певний час стояти-перепочивати, іншу будете використовувати. А по друге, ви зможете повноцінно просушити і обробити взуттєвою косметикою одну пару, не зашкодивши їй своїм виходам на вулицю. Взагалі, якщо йдете на вулицю, особливо у мокру пору, не забувайте обробити поверхню виробу водовідштовхувальним засобом. Як бачите, зараз несприятлива погода – хляпа, болото. Від цього взуття дуже страждає. Втрачається його блиск, з’являються тріщини. Якщо після вулиці чоботи, черевики, мешти сильно забруднилися і промокли, не залишайте їх у такому стані. Бруд потрібно змити звичайною проточною водою. Надлишки води стерти м’якою тканиною або серветкою. Внутрішній простір промоклого взуття потрібно заповнити м’ятим папером, газетою. Папір відмінно вбирає вологу і допомагає зберігати правильну форму. Інакше шкіряне взуття може деформуватися. Щоб шкіряне взуття гарненько просохло, воно повинно сохнути не менше доби. Це відноситься і до сухої погоди. Бо хоч і на вулиці сухо, взуття може ставати вологим від наших ніг, які пітніють, —  повідомив майстер.

Чоловік зазначив, що ні в якому разі не можна сушити взуття за допомогою фену, батареї або інших нагрівальних приладів.

—  Якщо вже братися за чищення взуття, то це можна робити тільки після повного його висихання. Існує велика кількість кремів для взуття. Прикро, та люди часто роблять велику помилку. Чистять взуття перед виходом на вулицю. А це не можна! Щоби крем добре просочився в шкіру і шви, потрібно близько пів дня. Тоді на взутті утворюється надійна захисна плівка. Якщо нанести крем перед виходом на вулицю, то він просто змиється з поверхні взуття, не принісши ніякої користі. Шкіряне лаковане взуття не призначене для носіння кожен день. Його не рекомендується носити в сиру погоду. Лак не переносить різких перепадів температури, від цього шкіра стане тьмяною і може потріскатися. Тому шануйте своє взуття, аби воно прослужило вам не один сезон— підмітив пан Володимир.

tt-02-min.pngkorysni-porady.info_odyah-ta-vzuttya_yak-chistiti-vzuttya-z-shkri-v-domashnh-umovah_2.jpegobuv.jpg


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман