TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Усім тернополянам потрібно укласти новий договір на постачання тепла і гарячої води

Опубліковано: 29.11.2019 17:03
Усім тернополянам потрібно укласти новий договір на постачання тепла і гарячої води
Абоненти “Тернопільміськтеплокомуненерго” мають до 1 травня 2020 року обрати один із чотирьох типових договорів на тепло.

1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 9 листопада 2017 року “Про житлово-комунальні послуги”. Відповідно до нього здійснюватиметься перехід на нові договірні відносини між виконавцями комунальних послуг і споживачами, – пише ternopoliany.te.ua.

“Якщо співвласники багатоквартирного будинку самостійно не оберуть одну з моделей організації договірних відносин, або не дійдуть згоди з виконавцем про розмір плати за обслуговування внутрішньобудинкових систем, між КП ТМТКЕ та кожним співвласником після 1 травня 2020 буде укладено індивідуальний договір з уточненням, що співвласники оpганізовують самостійно технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем теплопостачання”, – повідомляє “Тернопіль житлово-комунальний”.

Абоненти “Тернопільміськтеплокомуненерго” можуть укласти з підприємствами-надавачами послуг один із 4 типових договорів:

1. Індивідуальний договір квартири, тобто кожен споживач укладає прямі договори з постачальниками послуг.

2. Індивідуальний договір будинку, при якому мешканці будинку вибирають уповноважену особу для взаємодії з постачальниками послуг.

3. Колективний договір, при якому мешканці будинку вибирають управителя або керуючу компанію, і вже вони за дорученням співвласників укладають договори з виконавцями комунальних послуг.

4. ОСББ укладає угоду від імені всіх мешканців будинку.

В разі, якщо до 1 травня 2020 року співвласники багатоповерхівок не визначаться із типовими договорами, з ними автоматично укладуть індивідуальні (без обслуговування внутрішньобудинкових мереж).


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман