TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Забагато: Новосад зробила гучну заяву про вчителів в Україні (Відео)

Опубліковано: 20.11.2019 12:03
Забагато: Новосад зробила гучну заяву про вчителів в Україні (Відео)

Глава МОН України Анна Новосад розповіла про надлишок вчителів.

Анна Новосад заявила про надлишок вчителів в Україні та додала, що це питання є дуже непопулярним. Про це чиновниця сказала в ефірі програми “Сніданок з 1+1”.

Глава МОН повідомила, що крім грошей з держбюджету на програму “Нова українська школа” міністерство закладає нову велику субвенцію 3,5 мільярдів гривень на 2020 рік, яка називається “Спроможна школа для кращих результатів”, і кошти мають намір разом з областями витратити на підтримку опорних і великих шкіл, – пише rbc.ua.

Говорячи про проект, Новосад виокремила головні проблеми та заявила, що в Україні, особливо в сільській місцевості, дуже багато маленьких шкіл з низькою якістю освіти.

“І якщо ми зберігатимемо таку ситуацію, то ми і далі будемо обмежувати дітей у їх праві на якісну освіту”, – заявила глава МОН.

Впровадження опорних шкіл дозволить регіонам цю проблему вирішити, впевнена Новосад.

“Це школи, з гарною якістю, до яких є підвезення, дати їм можливість це якість освіти в сільській місцевості підвищити”, – сказала посадовець.

Забагато: Новосад зробила гучну заяву про вчителів в Україні (відео)

Анна Новосад заявила про надлишок вчителів в Україні (Фото: скріншот)

Новосад розповіла про ще одну проблему і озвучила думку, що в Україні кількість вчителів більшеа, ніж потрібна для нинішнього контингенту учнів.

“Безумовно, це річ дуже непопулярна, але тим вчителям, які працюють у школах в селі та учнів яких будуть возити в опорні школи, їм потрібно буде додатково підвищувати кваліфікацію і перекваліфіковуватися”, – сказала вона.

Також Новосад розповіла про добровільну сертифікацію вчителів та зазначила, що педагоги, які успішно пройдуть атестацію, зможуть претендувати на підвищення зарплати на 20% – на це закладені гроші в держбюджеті.

Відео: Анна Новосад заявила про надлишок вчителів в Україні


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман