TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Розмитнення по-новому: «євробляхерам» в Україні готують «сюрприз»

Опубліковано: 20.11.2019 16:17
Розмитнення по-новому: «євробляхерам» в Україні готують «сюрприз»

В Україні водіям авто на іноземних номерах готують приємний сюрприз – “євробляхерам” хочуть дати більше часу для розмитнення до набрання чинності штрафних санкцій, зменшити її вартість, а покарання планують скасувати.

У Верховній Раді зареєстрований проект закону №2345, в якому пропонується тимчасово зупинити застосування штрафних санкцій за порушення при переміщенні автотранспорту у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту через територію України на строк 180 днів, – пише Ровесник.

Ще один законопроект цього ж автора нардепа Олексія Ковальова №2342 ініціює “замороження” на 180 днів ставки акцизного податку для авто за формулою, яка не враховує віковий коефіцієнт:

  • для транспортних засобів, які використовувалися від 5 до 8 років – коефіцієнта 40,
  • для автомобілів, які використовувалися понад 8 років – коефіцієнта 50

Зазначається, що ці норми поширюються тільки на транспортні засоби, що ввозяться на митну територію України до набрання чинності цього проекту як закону.

Також пропонується з 1 січня 2021 року взагалі виключити з переліку підакцизних товарів (крім того, не потрібно буде платити цей збір на кузови, причепи та напівпричепи, а також мотоцикли).

Нагадаємо, що в даний час ставку акцизу визначають за формулою: базова ставка помножується на коефіцієнт двигуна (об’єм циліндрів, розділений на 1000 куб. см), і це все помножується на вік транспортного засобу.

Базова ставка для авто з об’ємом двигуна до 3000 “кубів” – 50 євро. Якщо вище, то ставка піднімається до 100 євро.

Базова ставка для авто з дизельним двигуном об’ємом до 3500 “кубів” – 75 євро. Якщо вище, то складає 150 євро.

Зазначимо, що до даної законодавчої ініціативи є кілька критичних зауважень автоекспертів. Співзасновник громадської організації “Доступне авто” Михайло Катрук заявив, що він створює нерівні умови, передає “Сьогодні”.

Коли “євробляхерам” дали можливість розмитнити авто зі знижкою акциз на 50%, то нею скористалися понад 200 тисяч українських автовласників. А якщо акциз зменшать, то це означатиме, що водії поспішили.

Крім того, протягом року діятимуть дві різні ставки акцизу. Він вважає, що потрібно скасувати коефіцієнт віку, але на постійній основі, або ж відразу скасувати акциз на ввезення автотранспорту.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман