TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Експерт з енергетики розповів, скільки українці платитимуть за газ взимку

Опубліковано: 13.11.2019 19:03
Експерт з енергетики розповів, скільки українці платитимуть за газ взимку

Цієї зими українцям не треба перейматися через стрімке подорожчання газу. Ціна зросте, але не значно, розповів експерт з енергетики Михайло Гончар.

“Ціна залежатиме від вартості на європейському ринку. Звідти частково завозимо газ. Але не треба виключати варіант, що взимку не будемо імпортувати паливо. Вистачить власного видобутку та запасів у підземних газосховищах (на 29 жовтня маємо 21,74 млрд куб. м газу. – ГПУ). Так чи інакше орієнтир на європейські ціни буде. Займатися благодійністю не вигідно. Треба збирати кошти і думати про наступний опалювальний сезон”, – пояснює експерт.

У листопаді газ для населення подорожчав на 14,7% – до 4,899 тис. грн за тисячу куб. м. “Газ подорожчав через сезонність. Так працює ринок. На літо ціна падає, взимку – зростає. Заощадити вдасться тим, хто у серпні-вересні закупив газ на зиму за літніми цінами. Щоправда домогосподарства сукупно придбали понад 67 мільйонів “кубів” палива. З точки зору загального споживання, це мізерна кількість. Пересічні українці не довіряють Нафтогазу. Думаю, що наступного року купувати газ на зиму за літніми цінами буде значно більше споживачів”, – каже Гончар, – пише Ровесник.

Україна не купує газ у Росії 4 роки – з 25 листопада 2015 року. “Перейшли на реверсні поставки з Європи. У листопаді цьогоріч плануємо експерементально закупити кілька танкерів скрапленого газу через польський термінал Свіноуще. Цей газ коштуватиме дорожче, ніж власні запаси”, – резюмував експерт з енергетики.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман