TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Учителі зі стажем до 10 років отримають по 21 тисячі гривень

Опубліковано: 07.11.2019 15:03
Учителі зі стажем до 10 років отримають по 21 тисячі гривень

Зарплати всіх освітян у новому році мають зрости на 9%, а молоді вчителі наприкінці року отримають додаткову виплату. Про це йшлося на урядовій прес-конференції, присвяченій презентації Державного бюджету – 2020.

Зокрема, шкільні вчителі, які мають стаж роботи до 10 років наприкінці наступного року отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року — майже 21 тисячу грн.

Загалом передбачається, що таку додаткову виплату отримають 73,9 тисяч освітян, – пише tenews.org.ua.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, для держави дуже важливо підтримати молодого вчителя і показати молоді, що бути вчителем престижно.

«У нас є проблема, коли в школу часто не хочуть йти працювати молоді люди. Це означає, що в школах зараз залишається все більше старших людей, які скоро мають вийти на пенсію, і з часом у нас виникне проблема, що навчати банально немає кого. Тому ми як держава зараз звертаємо увагу на становище саме молодих учителів. У них зараз умови оплати праці гірші — менші надбавки, але з іншого боку ми хочемо показати молоді, що бути вчителем — це престижно», — відзначив прем’єр-міністр.

За інформацією Кабінету Міністрів, сьогодні молодий вчитель у середньому отримує майже на 3 тисячі грн в місяць менше за досвідчених педагогів.

Так, молодий вчитель сьогодні заробляє приблизно 5 тисяч 410 грн у місяць, а досвідчений вчитель зі стажем 30 років — 8 тисяч 182 грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман