TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чому шкідливо влаштовувати пізні трапези

Опубліковано: 11.10.2019 22:13
Чому шкідливо влаштовувати пізні трапези
Майже кожен хоча б раз змагався зі спокусою з’їсти щось смачненьке (часто дуже калорійне) перед сном, а, іноді, навіть серед ночі. Ми хочемо їсти пізно ввечері чи вночі тому, бо не поїли вдень, чи їли мало і не різноманітно.

Як радить тернопільська лікарка-терапевтка, дієтологиня Людмила Паламарчук, щоб відчувати ввечері ситість і не хотіти поїсти вночі варто вечеряти складними вуглеводами. Вони повільно розщеплюються, вивільняючи енергію невеликими порціями тривалий час, – пише ternopoliany.te.ua.

—  Дуже корисно їсти зранку. Важливо починати свій сніданок із продуктів, які містять поживні вуглеводи. Люди переважно не хочуть снідати, бо наїдаються пізно ввечері. Саме тому потрібно боротися зі звичкою сідати за пізні трапези. Варто вечерю готувати з легких продуктів, щоби не наїдатися багато. Наприклад, щоби більш-менш достатньо повечеряти, досить одного яйця та трішки овочів. А через нерегулярне харчування в нас і збивається баланс у травленні. Так, зранку ми пропустили сніданок, протягом дня побігали, перекусили що-небудь, а ввечері вже готуємо повноцінну вечерю. Ось так за приємними розмовами чи за переглядом телебачення ми можемо з не помічати, скільки з’їдаємо. Відповідно, переївши, а потім вклавшись спати, ми не думаємо, що відбувається з організмом. А органи змушені працювати, аби перетравити їжу. Організм також змушений боротися з токсинами, адже не завжди їжа корисна. Зранку відчуваємо на собі негативний результат вечірніх наїдків – ми втомлені, невиспані. Тому варто розривати це замкнене коло – зранку поїсти повноцінно, а вечір завершувати легким перекусом, — наголосила Людмила Паламарчук.

Лікарка додала, що сон нам даний для відпочинку зовнішніх інформаційних потоків, відновлення сталості внутрішнього середовища та перезавантаження головного мозку. Тому варто подбати про правильний раціон протягом дня, аби ввечері могти нормально заснути і добре виспатися.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман