TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Цього року осінній призов на службу має деякі особливості

Опубліковано: 09.09.2019 20:03
Цього року осінній призов на службу має деякі особливості

У жовтні розпочнеться призовна кампанія на строкову військову службу. Якщо Ви маєте право на відстрочку, просимо надати відповідні документи, які це підтверджують у районні військові комісаріати вже зараз. Це дозволить уникнути черг та оптимізує роботу особового складу військкоматів під час проведення призовної кампанії на строкову військову службу.

Про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко, пише – Четверта Студія.

Він зазначив причини, згідно з яких можна отримати відстрочку або бути звільненими від проходження строкової військової служби, – пише Бізнес Компаньйон.

Відповідно ст.17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» https://https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12 громадянам призовного віку за рішенням районної (міської) призовної комісії надаються відстрочки:

за сімейними обставинами (непрацездатні батьки, неповнолітні брати або сестри (якщо вони не мають інших працездатних осіб, крім призовника, зобов’язаних відповідно до законодавства їх утримувати), дитину до 3-ох років, двох і більше дітей, вагітну дружину);

за станом здоров’я (до одного року, які визнані тимчасово непридатними до військової служби); для здобуття освіти (в усіх навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти, крім загальноосвітніх та ПТУ – до 21 року, в інтернатурі, аспірантурі, докторантурі);

для продовження професійної діяльності (педагогічні працівники з вищою освітою та медичні у сільській місцевості за умови повного навантаження, зареєстровані священнослужителі, сільські, селищні, міські голови, кандидати (доктори) наук, які працюють за цим напрямком, резервісти, працівники органів Національної поліції).

Також є категорія громадян, які взагалі звільняються від призову.

Стаття 18. Звільнення від призову на строкову військову службу Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12 :

за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби;

виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом строків першого та другого контрактів;

батько або мати, рідний брат або сестра яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів;

до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;

були засуджені за вчинення злочину до позбавлення (обмеження) волі;

після закінчення ВНЗ присвоєно військове (спеціальне) звання офіцерського (начальницького) складу.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман