TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Преображення – освячення та одухотворення тіла: 19 серпня українці святкують Спаса

Опубліковано: 19.08.2019 09:14
Преображення – освячення та одухотворення тіла: 19 серпня українці святкують Спаса

Серед подій земного життя Ісуса Христа преображення на Фаворі перед трьома обраними учениками – Петром, Яковом та Іваном, має особливе значення. Якщо від самого народження у вертепі Віфлеємському і до хресної смерті на Голгофі втілений Син Божий був принижений, «прийнявши вигляд раба», то на Фаворі Він явив ученикам Свою Божественну славу в тій мірі, в якій вони могли її сприйняти.

Згідно з євангельським оповіданням, подія преображення Спасителя полягала в тому, що Господь наш Ісус Христос, прийшовши на землю в подобі людській, на горі явив Божественну славу в зовнішньому вигляді Свого людського образу й одягу. Лице Його засяяло, як сонце і одяг Його став білим, як світло. Ученики, зворушені цим, відчули як душі їх наповнилися надзвичайним блаженством, – пише nday.te.ua.

Блаженство, яке охопило апостолів, було таке велике, що вони нічого більше для себе не бажали, аби тільки цей стан радості й умиротворення тривав весь час. Яка ж була причина такого розчулення апостолів? А вона полягала в тому, що тілесна природа їх прилучилася до небесного життя. Цей надзвичайний дотик і викликав у людей величезну радість. Хоч апостоли, завжди перебуваючи поруч з Ісусом Христом, постійно відчували радість від близькості до Нього, але в той день сталося щось більше і воно особливо зворушило їх, а саме – Преображення Господнє.

На Фаворі учні Христові пережили надзвичайні хвилини, побачивши наочно можливість преображення, тобто очищення, освячення та одухотворення тіла. Вони зрозуміли, що тіло може стати духовним. А коли після свого воскресіння Господь увійшов до апостолів, що були в зачиненій горниці, коли Він з прославленим тілом вознісся, тоді вони зрозуміли, що і для тіла відкритий шлях на небо.

Ми святкуємо Преображення Господнє як день першого свідчення про те, що не зачинені і для нас шляхи преображення, що ми – Божі, і все в нас -Боже, тільки часто потьмарене гріхом. Ми теж здатні до відродження з допомогою благодаті, яка щедро подається Господом через Його Церкву, через святі Таїнства і молитви.

На пам‘ять цієї можливості оновлення нашого життя ми освячуємо побожно в день Преображення Господнього нові плоди і споживаємо їх, показуючи цим, що бажаємо жити віднині теж по-новому. І просимо Господа, щоб, здійснюючи це своє бажання, ми з допомогою Божою, приносили нові духовні плоди в своєму земному житті, освячували своє існування світлом Преображення ще тут на землі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман