TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Українців чекає неприємний сюрприз з субсидіями: кому не пощастить

Опубліковано: 08.08.2019 20:03
Українців чекає неприємний сюрприз з субсидіями: кому не пощастить

Субсидії в Україні можуть скасувати тим, у кого накопичилися борги по комуналці.

Субсидії в Україні можуть скасувати для боржників, у яких є заборгованості по комунальних платежах. Однак, якщо ви просто не встигли заплатити і стали боржником, у вас буде шанс отримати знижку від держави на оплату комуналки, але вже в безготівковій формі. Таку думку висловив експерт з питань житлово-комунального господарства Українського інституту аналізу та менеджменту політики Андрій Нікончук, – пише rbc.ua.

Виплата субсидій “живими грошима”, на думку фахівців, себе не виправдала повною мірою, оскільки була непідготовленою. Тому влітку частка українців, які отримували пільги на оплату комуналки готівкою, втратять таку можливість у подальшому. За словами експерта Андрія Нікончука, також, отримавши додаткові кошти до пенсій (субсидії готівкою виплачували разом з пенсіями) субсидіанти не розібралися, що це за виплати, і витратили їх не за призначенням.

“У підсумку замість того, щоб стимулювати економію споживання енергоресурсів, влада отримала близько 25% боржників-субсидіантів, і тепер незрозуміло, як з них стягнути борги”, – аналізує Никончук.

Він вважає, що якщо б монетизація проводилася без виплати готівки, результат був би набагато ефективніше.

“Якщо б вводили монетизацію, як спочатку планувалося, тобто без можливості видавати готівку на руки до кінця опалювального сезону – а це спокусливо великі суми, у 3-4 рази більші, ніж субсидії влітку, – то результат був би зовсім іншим”, — говорить фахівець.

Позитив, на його думку, в тому, що люди зрозуміли: з’явиться заборгованість — пільг більше не бачити. А також, боржникам дали ще один шанс, пообіцявши призначити їм знижку від держави на оплату комуналки, але вже в безготівковій формі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман