TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Під час моніторингу передвиборчої кампанії спостерігачі знайшли фейкові газети

Опубліковано: 19.07.2019 21:39
Під час моніторингу передвиборчої кампанії спостерігачі знайшли фейкові газети

Газети, бігборди і сітілайти без вихідних даних, а також відверті фейки фіксують спостерігачі коаліції «За чесні і прозорі вибори» у Тернопільській області. Їх не так багато, оскільки виборча кампанія стисла, але в останній тиждень передвиборчої боротьби випадки порушень почастішали.

На інтернет-виданні «Погляд» було розміщене звернення польського політика на підтримку кандидата Володимира Іванишина, – каже представник коаліції «За чесні і прозорі вибори» Іван Марчук. – це є грубим порушенням статті 74 Закону України, оскільки громадяни інших держав не мають права брати участі в українських виборах, а тим більше агітувати.

Представників команди Ігоря Побера (кандидат від «Удару» по 163-му ОВО) спостерігачі коаліції спіймали на роздачі безкоштовних тестів на перевірку рівня цукру. Представники кандидата від «Свободи» на 163-му ОВО Леонід Бицюра під час агітації роздавали тест на перевірку гепатиту С. Ці дані спостерігачі передали до поліції.

На певних ділянках спостерігають розміщення політичної реклами на дошках оголошень. Вона не повинна там знаходитись, є чітко визначені міською радою місця, – зазначає керівник проекту залучення молоді до прозорих і чесних виборів, запобігання порушень виборчого законодавства Олександр Домбровський. – Ми нагадуємо ЖЕКам і ОСББ, що ця реклама не повинна там знаходитись. В більшості по місту вони справляються, але, наприклад, на Симоненка, 1,3,5 вона є.

Зафіксували також поширення газети «Вільне життя» на підтримку Максима Черкашина(«Голос», ОВО 163) і Леоніда Бицюри («Свобода», ОВО 163). Видання зареєстроване як ЗМІ, але ніде в газеті, за словами Олександра Домбровського, не зазначено, що це політична реклама, нема також вихідних даних, а саме реєстраційного номера.

«Вишенькою на торті» цієї передбиборчої кампанії стала газета, яку днями розкидали під під’їздами у Тернополі. Це антиреклама кандидата від Європейської Солідарності на ОВО №163 Степана Барни. Видав її начебто «Автомайдан». В Тернопільському осередку ВО «Автомайдан» зазначають, що не мають нічого спільного з антиагітацією.

«Автомайдан» займається антикорупційною діяльністю, а не агітаційною, – говорить в.о. голови осередку Юлія Гесюк. – Жоден із членів нашої команди нічого подібного не поширював. Просимо громадян перевіряти інформацію, оскільки зараз часто маніпулюють інформацією і використовують імена організацій, які абсолютно до цього не причетні.

Юлія Гесюк показала також логотип Автомайдану, який не має нічого спільного з тим, який розмістили на газеті.

null

Тут є ознаки кримінального злочину, – додає Олександр Домбровський. – Це частина І статті 157 ККУ – «Перешкоджання вільному волевиявленню громадян, поєднане з обманом або примушенням до обману».

Ситуацію прокоментував і сам кандидат Степан Барна на своїй сторінці у Фейсбук.

– Цинізм замовників «газети» в тому, що вони навіть не спромоглися випустити її під власним грифом, натомість використали бренд «Автомайдану», – пише зокрема Степан Барна. – При усіх розбіжностях, які були у нас з лідерами Тернопільського Автомайдану – я ціную те, що вони не діяли за спиною у мене. Хтось намагався «зіштовхнути нас лобами» – не вийшло.

Вихідні дані в газеті є – замовник «Автомайдан», виготовлена на власному обладнанні, тираж – 20 тисяч примірників, відповідальний за випуск Ігор Безликий. Спостерігачі готують заяву в поліцію, аби правоохоронці дали оцінку, чи є ознаки злочину у розповсюдженні цієї антиагітації.

Представники коаліції працюватимуть і у день тиші, і у день виборів. Сформовані 5 мобільних груп по 2-3 чоловіки, які виявлятимуть порушення під час і напередодні волевиявлення громадян, – пише Ровесник.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман