TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Микола Люшняк: Зробити Теребовлю туристичним центром Галичини – ось наше завдання

Опубліковано: 16.07.2019 19:36
Микола Люшняк: Зробити Теребовлю туристичним центром Галичини – ось наше завдання
Народний депутат України Микола Люшняк впевнений, децентралізація – це шлях до добробуту та розвитку економіки в Україні, – пише Бізнес Компаньйон Тернопіль.
У Теребовлянській громаді за період цієї реформи зробили чимало. Насамперед влада почала активно співпрацювати з молоддю. Ліля вже декілька років працює в молодіжній міській раді Теребовлі. Розповідає, вже цієї осені в рамках децентралізації для школярів громади проведуть театралізоване дійство. Дівчина каже, молодь громади такими змінами тішиться.

– Люди задоволені, адже вони самі долучені до цих змін. Вони мають можливість пропонувати проекти, брати участь в розподілі коштів бюджету, – каже молодіжний працівник Теребовлянської міської ради Лілія Соха.

Микола Люшняк зазначає, чи не найбільше змін за цей період відбулося в медичній галузі.

– Мені приємно, що сьогодні Теребовля є окремим містом, яке відрізняється сьогодні в Україні своєю позицією, реформою освіти, реформою медицини. Сьогодні наша Теребовлянська лікарня є зразком лікарні, якої немає у великих обласних центрах, наша освіта стала енергонезалежною, адже ми майже не користуємося газом і це є тільки початок, – каже народний депутат України Микола Люшняк.

Окрім медицини та економіки важливим напрямком в роботі Миколи Люшняка є культура та творчість. Нещодавно в громаді стартував новий мистецький проект для дітей. Заступник міського голови каже, такий заклад всебічно розвиває творчі здібності малюків.

– Ми отримали нову мистецьку школу. Це єдиний уніфікований заклад позашкільний, який обслуговує дітей віком від 3 до 18 років, – каже заступник міського голови Теребовлі з гуманітарних питань Людмила Колісник.

Микола Люшняк каже, на зробленому зупинятися не збираються, адже саме децентралізація є шляхом розвитку маленьких сіл та містечок України. В подальшій своїй роботі політик планує розвивати вже започатковані та створювати нові проекти, які будуть спрямовані на розвиток громади.

– Сьогодні ми бачимо попри пусті балачки те, що нам треба щось відвойовувати, бо засади нації є наступні: віра, мова, церква. Сьогодні нам не треба відборювати Україну. Нам треба в Україні миру і аби закінчилася децентралізація, адже сьогодні ми тут завдяки децентралізації, – каже Микола Люшняк.

В найближчих планах політика розвивати культурні програми, створювати платформи для розвитку туризму в Теребовлі та працювати лише на покращення рівня життя кожного з мешканців громади.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман