TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Куди дивиться нове керівництво СБУ? Тернопільський відділ «К» СБУ окупував малолітній «мажор-полковник»

Опубліковано: 14.07.2019 15:44
Куди дивиться нове керівництво СБУ?  Тернопільський відділ «К» СБУ окупував малолітній «мажор-полковник»
Після президентських виборів почалися нові призначення у центральному главку та регіональних управління СБУ України.
Це закономірний процес. Бо чи не найбільша претензія виборців до екс-президента України Петра Порошенка стосувалася свавілля правоохоронних органів та тиск на малий та середній бізнес. Такі звинувачення звучали й на адресу регіональних керівників СБУ. Тому логічно, що новий президент почав очищати СБУ від таких «економічних розвідників», – пише Репортер.

Однак чомусь ці закономірні дії не зачепили Тернопільську область. Не зачепили сподіваємося, поки що. Бо діюча команда продовжить керувати Тернопільським СБУ, про будь-яке перезавантаження влади доведеться забути.

Для прикладу, у Тернополі сумно відомий відділ «К» (боротьба з організованою злочинністю) обласного управління СБУ очолює відомий на всю західну Україну мажор та син одіозного генерала Віталія Максимова Олег Максимов.

Клан Максимових

Максимов-старший – колишній начальник управління МВС у Тернопільській області Віталій Максимов, який також очолював аналогічну службу на Львівщині та Закарпатті. Практично на всіх посадах Максимова супроводжували скандали.

Як писали місцеві ЗМІ. під час перебування в Ужгороді Віталій Максимов знайшов спільну мову з місцевими контрабандистами, яким нібито надавав посильну підтримку у їх «справах». Ходили чутки, що пан Максимов був затриманий на одній із митниць Закарпаття і навіть провів певний час в одному з ізоляторів тимчасового затримання. Тому на посаді начальника Закарпатської міліції Максимов не затримався.

Повернувшись до Тернополя, Віталій Максимов зі свіжими силами взявся за впорядкування діяльності підконтрольної йому структури. На той момент, за інформацією тернопільських журналістів, його персональний службовий автопарк складався з двох джипів «Тойота Лендкрузер-100», двох «Тойота Кемрі» та «Мерседеса» Е-класу. Приблизна сумарна вартість таких авто становить 220 тис. доларів США, тоді як службовий автопарк тернопільського УМВС складався переважно з «Жигулів».

Віталій Максимов також виявився власником симпатичного чотириповерхового будиночка в селі Петриків, що під Тернополем, приблизною вартістю 150 тис. доларів. За інформацією вже тернопільських ЗМІ ця «хатка» має повчальну історію. У ній нібито мешкала мати хлопця, який потрапив до рук правоохоронців у той час, коли Максимов відбував першу каденцію на посаді головного міліціонера Тернопільщини. Хлопцеві «шили» вбивство, до якого він не був причетний, а хата нібито відіграла роль «основного доказу невинності підозрюваного». Хлопця випустили, а генерал, повернувшись із Закарпаття, оселився в цьому будинку.

Олег Максимов: «мажор-полковник» у 25 років

Однак найгучніший конфлікт генерала стався з колишнім тернопільським губернатором Юрієм Чижмарем. Останній заявив, що нібито за допомогою корупційних зв’язків син генерала незаконно отримав диплом про вищу освіту, військовий квиток та спеціальні звання. Саме тоді громадськість дізналася, що Максимов-батько активно проштовхує на великі «пагони» свого сина.

В інтернет-ЗМІ тоді розмістили вражаючу «пагонну» кар’єру Максимова-молодшого, який ріс типовим мажором без будь-яких здібностей.

Олег Максимов вчився заочно у Чернівецькому університеті. Вчився лише 3 роки. Але це не завадило йому отримати диплом спеціаліста-правознавця. Ще до кінця навчання у ВУЗі батько  (тоді голова УМВСУ в Тернопільській області) нібито купив йому військовий квиток, і, відповідно – службу у війську (через що й розпалився скандал з губернатором, про який ми згадали вище). І зразу кар’єра поперла: Олегу поза чергою присвоюють звання «молодший лейтенант міліції». Через місяць після отримання-купівлі диплому юриста – відразу капітана і майора міліції.

І вже у 25 років Олег Максимов займає посаду заступника начальника податкової міліції у Тернопільській області та полковницьке звання. Ось такий неймовірний кар’єрний зріс Максимова-молодшого.

Варто зауважити, що свої «найхлібніші» посади Максимов-старший займав якраз під час прем’єрства Віктора Януковича і завжди «воював» з представниками команди тодішнього президента Віктора Ющенка. І неймовірна «пагонна» кар’єра його сина також припадає на урядування Януковича.

Що маємо на сьогодні

Під час Революції гідності Віталія Максимова майже не було чути. Він почав подавати голос лише тоді, коли стали ділити посаду головного міліціонера Тернопільщини. Однак швидко знайшов спільну мову з сірими кардиналами команди Петра Порошенка. Його кандидатуру навіть розглядали на посаду голови Тернопільської ОДА. Щось не зрослося.

Однак для сина йому вдалося вибити посаду начальника управління «К» (боротьба з організованою злочинністю) обласної СБУ.

Це управління місцевого СБУ просякнуте корупційними схемами. І тепер справа за новим керівництвом СБУ.

Чи залишиться Олег Максимов на своїй посаді. Чи будуть підприємці й надалі виїжджати за кордон, бо на рідній землі вони не можуть вести бізнес. Не можуть не  через «білі» податки, а через «чорну» данину найвищим «бійцям зі злочинністю». Чи залишатиметься Тернопільщина однією з головних контрабандних транзитних територій.

Чи буде торжество закону і порядку чи залишатиметься «безпредєл» місцевих мажорів у пагонах?

Чи будуть ЗМІНИ покаже час…


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман