TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Микола Люшняк: Плідно працювати і маленькими кроками йти до великої мети (Відео)

Опубліковано: 07.07.2019 14:07
Микола Люшняк: Плідно працювати і маленькими кроками йти до великої мети (Відео)
З піснями, танцями та театралізованим шоу. В Гусятині вже стало доброю традицією гучно святкувати день громади. Цьогоріч це свято співпало з Днем молоді та Днем Конституції, тому святкують з потрійним розмахом. Людей тут чимало, адже день міста є однією з найочікуваніших подій літа. Пані Ольга прийшла подивитися святковий концерт разом з подругами. Розповідає, щороку відвідує захід, але цьогоріч неабияк здивована масштабом дійства, – пише Бізнес Компаньйон Тернопіль.
– Мені свято сподобалося дуже і мені здається, що це свято сподобається всім нашим гостям і запрошеним, адже сьогодні ми запрошували багато людей з сусідніх громад з області, Тернополя. Я думаю, що свято сподобається для всіх і для кожного, – каже жителька Гусятина Ольга Туткалюк.

Цьогоріч минає четвертий рік з моменту утворення Гусятинської ОТГ. За цей період в громаді реалізували багато соціальних проектів. Народний депутат цього округу Микола Люшняк каже – зупинятися на цьому не збираються, адже в планах зробити максимум для комфортного життя кожного з мешканців громади.

– Сьогодні ми святкуємо поряд з Днем молоді і Днем Конституції День громади. Ми звідси починаємо відлік нового часу Гусятина, адже це розвиток курортного напрямку. За часів децентралізації з 2015 року в нас відродилися комунальна лікарня, школи, будинок культури, центр культури і дозвілля, бібліотека, центр юних техніків, де учень нашої школи виграв друге місце на Україні, – каже Микола Люшняк.

В синьо-жовтій сукні і квітами у волоссі – для сьогоднішнього дійства Вікторія обрала особливий костюм. Дівчина каже – дуже любить своє селище, тому в такий особливий день на сцені хотіла виглядати по-особливому святково та урочисто.

– Мені дуже сподобалася атмосфера і я дуже рада, що в нас проводять такі заходи і я пишаюся цим. Я бажаю моєму місту того, аби тут розвивалися талановиті люди і аби ніхто ніколи не соромився свого таланту чи того, що він вміє робити. Бажаю, аби всі були здорові, – каже жителька Гусятина Вікторія Мазур.

Плідно працювати і маленькими кроками йти до великої мети. Народний депутат України Микола Люшняк переконаний, якщо докласти максимум зусиль, то до селища приїжджатимуть туристи не лише з різних куточків області, а і всієї України.

– В нас є дуже багато планів. Ми зараз є на етапі передачі з державного управління справами при Президентові України передачі санаторно-курортного комплексу зі всією інфраструктурою на баланс громади. Ми розпочали цей процес ще у 2016 році, а зараз ми вже на етапі завершення, тому нам важливо це продовжити, адже громада отримує нові інвестиції, задля розвитку як перлини західної України, -каже Микола Люшняк.

Згадували також і про молоді таланти та обдарування Гусятина. Виконуюча обов’язки селищного голови каже, тут мають ким пишатися, тому сьогодні не шкодували подарунків та нагороди.

– Сьогодні ми нагороджували громадські організації, які активно працюють на території нашої громади, лікарів, вчителів і тих людей, які беруть активну учать в житті громади і взагалі активних, – каже в. о. Гусятинського селищного голови Леся Чайка.

Керівництво громади розповідає, й надалі працюватиме над покращенням благоустрою. На часі розвиток туризму в Гусятині, адже тут впевнені, мають чим дивувати туристів та гостей селища.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман