TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Розпочався Петрівський піст: що категорично не можна робити

Опубліковано: 25.06.2019 11:03
Розпочався Петрівський піст: що категорично не можна робити

24 червня, починається Петрів або Апостольський піст. Початок цього першого літнього посту зазвичай, припадає на 8-й день після Трійці. За тривалістю Апостольський піст буває різним, це залежить від того, рання Пасха чи пізня.

Петрів піст триватиме до 11 липня включно, пише gazeta.ua.

Історія посту

Петрів піст – один із найдавніших у християнській історії. Він іще називається Петро-Павловським або Апостольським (у народі також – Петрівка), адже встановлений на честь двох найбільш шанованих у церкві апостолів Петра і Павла – день яких відзначається 12 липня.

Що можна їсти

Петрів піст менш суворий, ніж Великий піст. Під час Петрівки під забороною традиційно м’ясо й м’ясні страви, яйця, молоко і молочні продукти. По середах і п’ятницях утримуються навіть від риби. Також у ці дні рекомендується відмовитися від алкоголю і шкідливих звичок.

Проте суботні, недільні дні цього посту, а також у дні пам’яті якого-небудь великого святого або дні храмового свята дозволяється риба. Вимоги посту послаблюють для дітей, вагітних жінок і матерів-годувальниць.

Що не можна робити в Петрів піст

У дні посту забороняється вести дозвільний спосіб життя, тобто гуляння і будь-які веселощі під забороною. У першу чергу – весілля. Це, як правило, урочиста і радісна подія з алкоголем і танцями. Згідно з народним повір’ям, сім’я, яка зіграла весілля в Петрів піст, не буде міцною і швидко розпадеться через постійні сварки та скандали.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман