TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Над тестом працював три години: чортківчанин набрав 200 балів на ЗНО з математики

Опубліковано: 19.06.2019 14:03
Над тестом працював три години: чортківчанин набрав 200 балів на ЗНО з математики
Житель Чорткова, учень Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича Микола Гальтюк, став одним із учасників ЗНО з математики, кому вдалося набрати 200 балів.

Із розмови з випускником дізнаємося, що його успіх — це не просто везіння, а результат напрацювань впродовж років. Ось що про себе розповів Микола виданню “Чортків city”: “Я щороку брав участь в олімпіадах з математики. Мені дуже допомогло розвинене логічне мислення. Найважчим, але й найцікавішим, було останнє завдання — розв’язати систему нерівностей. Готувався якраз до нього, бо всі інші для мене не були складні”.

o 1ddi9evet1ro2pec1lmil8477bab

Микола працював протягом всіх трьох годин роботи над тестом. Каже, що не хвилювався, але останнє завдання переписував у чистовик в останні пів години роботи, – пише ternopoliany.te.ua.

У десятому класі і в одинадцятому напередодні тестування, хлопець брав участь у пробних ЗНО. Він переконаний, що це не тільки реальна можливість перевірити свої знання, а ще й важливий етап підготовки. “Пробні ЗНО дають чітке розуміння процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання. І коли я прийшов на реальні тестування, нічого незвичного для мене не було”, – розповідає Микола.

Хлопець пригадує, як у восьмому чи дев’ятому класі, ще перед олімпіадою на районному рівні, старший методист запитувала Миколу про те, яке місце він планує посісти на обласній, сміливо припускаючи, що переможе й цього року.

У дев’ятому класі Миколі таки вдалося посісти перше місце в обласних змаганнях. Тоді на VI етапі Всеукраїнської олімпіади з математики він не зайняв призового місця, але згадує цей випадок як дуже важливий досвід у своєму житті.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман