TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Почаївській Лаврі відбулась зустріч прихильників Москви з чотирьох країн

Опубліковано: 14.06.2019 11:03
У Почаївській Лаврі відбулась зустріч прихильників Москви з чотирьох країн

На вихідних у Почаївській Лаврі настоятель монастиря УПЦ МП митрополит Почаївський Володимир зустрівся з представниками трьох помісних православних церков.

Як повідомляє сайт Лаври, серед іноземних гостей обителі були священнослужителі Кіпрської, Сербської та Польської православних церков.

Невипадково, що дві останні церкви постійно критикують за вплив з боку Росії. Як відомо, Сербська Православна Церква здавна отримує значні фінансові вливання з Росії на будівництво храмів, тому і підтримує позицію РПЦ щодо церковних питань в Україні, – пише tenews.org.ua.

Очільника Польської Автокефальної Православної Церкви ЗМІ взагалі підозрюють у співпраці зі спецслужбами часів соціалістичної Польщі, підконтрольної СРСР  . Вплив на Польську Православну церкву з боку Росії, вочевидь, зберігся і дотепер. Для прикладу, православні священики з польського міста Білосток, які на вихідних зустрічались з настоятелем Почаївської Лаври, не лише регулярно возять своїх парафіян на паломництво в Росію, а навіть організовують для них курси з вивчення російської мови.

Щодо Кіпрської Православної церкви, то вона хоч і має парафій майже вдвічі менше, ніж сукупно лише одна Тернопільська область, проте все ж засудила Російську Православну Церкву за її агресивну церковну політику щодо України. Втім, і в невеликій та лояльній на перший погляд до України церкві Кіпру представникам Московського патріархату вдалось знайти свого прихильника та привезти його у Почаїв для імітації підтримки УПЦ МП. Перед цим представника Кіпрської Православної Церкви архімандрита Нектарія Бакопулоса місцеві московські попи возили селами Тернопільщини, що вийшли з Московського патріархату .

Під час поїздок іноземного гостя залякували небилицями про «кровожерливих бандерівців», які «захоплюють» ними ж побудовані храми. Так, за інформацією, зібраною журналістами, в селі неподалік Почаєва прихильники УПЦ МП поширюють історії про те, як «вимерли 13 активістів», які хотіли перевести парафію до української церкви, а «жінку, яка кидалась на попа, корова вдарила копитом в груди так, що вона впала і вже який день не може прийти до тями».


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман