TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Україну очікує новий курс долара: Економіст розповів, до чого готуватися (Відео)

Опубліковано: 10.06.2019 11:25
Україну очікує новий курс долара: Економіст розповів, до чого готуватися (Відео)

Курс долара в Україні до кінця літа протримається біля позначки 27 грн/$, до осені очікується невелика сезонна девальвація. Докладний прогноз щодо курсу американської валюти в 2019 році озвучив в ефірі ObozTV економіст Віктор Скаршевський, – повідомляє Бізнес Компаньйон.

За його словами, нинішні коливання курсу не слід розцінювати як паніку або різку девальвацію гривні. “Якщо подивитися, що відбувається в обмінниках, зараз обмінний курс двомісячної давнини – на рівні початку квітня. Йдуть коливання в рамках розумного. Зараз курс становить в середньому 27 грн/$, а в бюджеті він передбачений до кінця року на рівні 29,4 грн/$. Все йде в рамках запланованого. Якщо подивитися на останні три роки, курс весь час перебував у межах 26-28 грн/$. Зараз нічого критичного не відбувається”, – запевнив економіст.

За його словами, протягом літа курс гривні ще може зміцнитися до 26,5 грн/$: “Ми знаходимося в періоді, коли більше йде стимулів на зміцнення, ніж на ослаблення гривні – це найближчі два місяці. Те, що за останній тиждень вона послабилася – це короткострокові чинники”.

“За останній місяць гривня зміцнилася більше ніж на 1 грн/$. Заходили нерезиденти-спекулянти на ринок ОВДП, купували облігації внутрішньої державної позики під 20% річних, заводячи під це валюту. Вони завели близько 600-700 млн доларів за цей місяць, тому і гривня подорожчала. А з минулого тижня резиденти вирішили, що більше не будуть вкладатися в ОВДП, більше валюти не заходить. Тому зменшилася пропозиція валюти і пішла поступово девальвація”, – пояснив Скаршевський.

Експерт зазначив, що на девальвацію впливають і інші фактори – на цьому тижні доньки іноземних компаній виводять дивіденди з України, що також викликало підвищений попит на валюту.

Скаршевський спрогнозував, що ближче до осені почнеться сезонна девальвація і збільшиться попит на валюту, оскільки почнеться збір врожаю, а також необхідно буде закуповувати більше енергоносіїв перед опалювальним сезоном.

“До кінця літа це може бути близько 28-28,5 грн/$ з урахуванням виходу нерезидентів з України. До кінця року – в межах 29-30 грн/$, якщо не буде різкого зниження світових цін на основні українські експортні товари – метал, руду і зерно”, – зазначив він.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман