TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Аптекам Тернопільщини заборонили продавати популярний знеболювальний препарат

Опубліковано: 17.05.2019 19:03
Аптекам Тернопільщини заборонили продавати популярний знеболювальний препарат
З аптек Тернопільщини зникне лікарський засіб Nimesil, який не відповідає встановленим стандартам. Відповідне розпорядження видала Держлікслужба.

При цьому, реалізацію, зберігання та застосування знеболювального в Україні заборонили частково. Йдеться лише про дві серії, де маркування іде польською мовою, – пише ternopoliany.te.ua.

“Відповідно до Конституції України… у зв’язку з надходженням інформації від Представництва компанії БЕРЛІН-ХЕМІ АГ (Німеччина) в Україні, що серії 84857, 83413 лікарського засобу Nimesil були вироблені для заявника Лабораторі Гідотті С.п.А., Італія, для реалізації на польському ринку; з метою активної протидії поширенню неякісних лікарських засобів та таких, що офіційно не ввозились на територію України: забороняю реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу Nimesil, серій 84857, 83413, вироблених для Лабораторі Гідотті С.п.А., Італія, з маркуванням польською мовою”, – йдеться у повідомленні.

Суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження перевірити наявність вказаних серій лікарського засобу, вжити заходи щодо вилучення їх з обігу шляхом знищення, про що повідомити територіальний орган Держлікслужби. У разі знищення відходів препарату в двотижневий строк направити до територіального органу Держлікслужби копію акта про знищення відходів лікарського засобу. Натомість невиконання даного розпорядження тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Довідка: препарат «Німесил» — один із найефективніших лікарських засобів від болю різного походження. Цей порошок є болезаспокійливим, спазмолітичним та анестетичним знеболювальним засобом. Він допомагає швидко зупинити запальні процеси в організмі та зняти жар.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман