TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Зеленського сказали, скільки боргів «пробачать» українським підприємцям

Опубліковано: 12.05.2019 16:03
У Зеленського сказали, скільки боргів «пробачать» українським підприємцям

У команді переможця президентських виборів Володимира Зеленського заявили, що українським фізособам-підприємцям можуть списати 7,4 млрд грн заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску за період із 2016 року. Таку цифру озвучив Данило Гетманцев, який відповідає за економічний і податковий напрямок в майбутній адміністрації Зеленського.

Нагадаємо, раніше він оголосив про те, що команда переможця виборчих перегонів розробить законопроект, який звільнить фізосіб-підприємців від ЄСВ, якщо вони не здійснюють діяльність, – пише Бізнес Компаньйон.

“Значна частина цих ФОП – сплячі. Проблема введення “подушного податку” на ФОП у 2016 році полягала в тому, що багатьом довелося закритися без жодного перехідного періоду, навіть тим, хто реально працював, але, наприклад, сезонно”, – пояснив Гетманцев.

За його словами, відповідний законопроект буде затверджений командою Зеленського тільки після громадського обговорення.

Гетманцев наголосив, що “пробачити” борг можуть “сплячим” ФОП, а тим, хто платив весь цей час ЄСВ, не буде пропонуватися “перерахунок або перегляд”, адже “весь це час, імовірно, вони робили це, виходячи з власних бізнес інтересів”.

“Є багато людей, які реально не здійснювали діяльність. Є ті, хто реєстрував ФОП ще в 2014-2015 роках і забув про них. Їм весь цей час ніхто нічого не говорив, зараз же по закінченню трьох років, коли вже проходять терміни давності за цими нарахуваннями, про них згадують і відправляють податкові повідомлення, і реально нічого зробити не можна, тому що дійсно за законом вони повинні платити. Нам здається, що неправильно платити податок за ту діяльність, що не здійснювалася”, – пояснив Гетманцев.

Він також розповів, що механізм переходу ФОП у “сплячий” режим також буде передбачено згаданим законопроектом, але поки що він розробляється


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман