TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Сьогодні на Тернопільщині стартує наймасштабніша теренова гра для молоді зі всієї України

Опубліковано: 02.05.2019 12:03
Сьогодні на Тернопільщині стартує наймасштабніша теренова гра для молоді зі всієї України
Наймасштабніша теренова гра для молоді зі всієї України “Гурби-Антонівці” стартує сьогодні, 2 травня, в лісах Шумщини на Тернопільщині.

Протягом кількох діб майже 300 її  учасників житимуть в лісі та відтворюватимуть повстанську боротьбу на місці найбільшого бою УПА проти НКВС.

А ще вони змагатимуться за перемогу та набуватимуть неоціненний досвід командної роботи та поводження в екстремальних умовах, – пише ternopoliany.te.ua.

Теренова гра “Гурби-Антонівці” є заходом Міністерства молоді і спорту України та Тернопільської ОДА у партнерстві з Молодіжним Націоналістичним Конгресом.

«На Гурби їдуть за драйвом і емоціями… і отримують їх! Як бонус, тут знаходять найкращих друзів, нове розуміння героїчної історії своєї країни і бажання діяти. Ставши учасником гри “Гурби-Антонівці”, ти побачиш світ по-іншому!», – впевнені в МНК.

Учасники гри поділені на дві команди курінь «Леви» і курінь «Вовки», які змагаються між собою, прагнучи знайти та перехопити прапор суперника.

А ще в грі бере участь група «диверсантів» – команда досвідчених гравців, так звана “третя сила”. Вони додають грі непередбачуваності та динаміки. Мають необмежену кількість життів, не можуть заробляти чи втрачати ігрових балів – тобто не претендують на перемогу.

Не дивлячись на те, що виграти чи програти не можуть, команда диверсантів зазвичай відіграє вирішальну роль на грі, знаходячи прапори куренів, “вбиваючи” гравців та тим самим змінюючи рахунок в той чи інший бік.

Нагадаємо, що гра триватиме з 2 по 5 травня на межі Тернопільської та Рівненської областей, в урочищі Гурби, поблизу села Антонівці.

Саме тут 75 років тому Українська Повстанська Армія вийшла на героїчний бій з військами НКВС. Сили ворогів та технічне забезпечення були в рази більшими. Хоч радянські війська і здобули тактичну перемогу, та це не зламало наших воїнів. Вони проявили незламність духу та відданість країні.

Втрати УПА налічували до 100 людей, а вбито повстанцями було більше 900 радянських солдатів, стільки ж поранено.

Українці боролись за незалежність в XX ст. не з такою величезною кількістю солдатів та забезпеченням як Радянський Союз,а діяли методом “партизанки”: застосовували тактику малих груп, нападали зненацька та намагалися обхитрити ворога.

Заради пам’яті про перемоги, для гартування тіла і духу й проводиться теренова гра “Гурби-Антонівці” .


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман