TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Весняний призов 2019: що потрібно знати всім українцям

Опубліковано: 27.03.2019 20:03
Весняний призов 2019: що потрібно знати всім українцям

Весняний призов 2019 стартує в Україні 1 квітня.

Весняний призов стартує в Україні вже 1 квітня 2019 року. То чим відрізняється призов 2019 року від попередніх?

Призову в Україні підлягають ті чоловіки, яким вже виповнилося 20 років і які ще не досягли 28 років. Молоді люди, яким на момент призовної кампанії виповнилося 18 і 19 років, можуть пройти службу в армії на добровільній основі, за контрактом, – пише Ровесник.

Тим, у кого вже є ступінь вищої освіти на рівні спеціаліста та магістра, будуть звільнені в запас з ЗСУ у квітні-травні, а також у жовтні-грудні. Військові інших категорій вирушать в запас у лютому, квітні-травні та жовтні-листопаді.

За ухилення від обов’язкової військової служби можуть призначити покарання. За неявку у військкомат в призначений час – штраф. При цьому можуть оштрафувати також працедавця, який не відпустив у зазначений час свого працівника для відвідування військкомату.

За ухилення від призову – можуть покарати також позбавленням волі строком на три роки.

Деякі категорії можуть отримати відстрочку від виконання військової служби строком на один рік, за умови, що вони вчасно з’являться у військкомат і нададуть документи, які підтверджують, що:

– чоловік є єдиним годувальником сім’ї

– чоловік є опікуном непрацездатній людині

– у призовника двоє і більше дітей до шести років

– у призовника на вихованні є дитина-інвалід або він є опікуном дружини-інваліда

Також відстрочку отримують ті, хто займає певні посади в педагогічній та медичній сфері, службовцям церкви, поліцейським, студентам ВНЗ і ті, хто має протипоказання за медичними діагнозами.

Весняний призов 2019: що потрібно знати всім українцям

Весняний призов 2019 (УНІАН)

Призовнику всіх вище зазначених категорій потрібно звернутися до військкомату і надати необхідні документи, а через 12 місяців – знову повторити процедуру, якщо потрібно продовжити відстрочку.

Звільнити від військової служби можуть тих, у кого:

– є патологія органів зору, органів дихання, зубів, щелеп, травної системи. Чоловіки з розумовою відсталістю, шизофренію, глухотою, сліпотою – звільняються від служби повністю.

– найближчі родичі (брат, сестра, батьки) померли або стали інвалідами під час служби в армії або зборів військовозобов’язаних.

– чоловіки, які пройшли служби в армії в інших країнах

– чоловіки, які після закінчення вищих навчальних закладів отримали військові звання офіцерського складу.

Також підставою для звільнення від військової служби може бути виконання обов’язку у військовому резерві протягом строків першого і другого контрактів.

Не призивають в армію і засуджених за злочини.

Призовники, які отримали повістку, повинні з’явитися до військкомату в призначений час. Крім того, з 2016 року факт неотримання повістки не є законною підставою для того, щоб не відвідати військкомат тим категоріям, які підлягають призову.

Як тільки в ЗМІ з’являється інформація про старт весняного призову – чоловіки, які відносяться до категорії призовників, повинні з’явиться у військкомат протягом 10 днів.

Якщо в країні сталося стихійне лихо, якщо у призовника трапилася хвороба (що підтверджується лікарняним листком), якщо призовник втратив свого близького родича або близького родича дружини – то це достатня підстава, щоб з’явитися у військкомат пізніше встановленого терміну.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман