TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Назвали головну причину низьких зарплат в Україні (Відео)

Опубліковано: 16.03.2019 17:03
Назвали головну причину низьких зарплат в Україні (Відео)

Україна не зможе наздогнати країни Євросоюзу за рівнем зарплат до того часу, поки повністю не відмовиться від сировинної моделі економіки. 

Про це заявив в ефірі ObozTV виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. На його думку, в нинішніх умовах українці “об’єктивно не можуть бути багатими”, – пише Бізнес Компаньйон.

Економіст навів цифри мінімальних зарплат у різних країнах: “Найменша в ЄС мінімальна зарплата в Болгарії – 280 євро. Східноєвропейські країни – Словаччина, Угорщина, Польща, Литва Латвія, Естонія – мають мінімальну зарплату 400-500 євро. У Німеччині, Франції, Італії – 1500-1700 євро… Мінімальна зарплата 132 євро для України – взагалі не актуально”.

“Це є яскравим показником і поясненням того, чому ми маємо 9 млн трудових мігрантів, з них мінімум 7 млн в Євросоюзі. Різниця в оплаті праці настільки істотна, що навіть величезне бажання збільшити мінімальну зарплату в Україні на 10-15% нічого принципово не дасть”, – підкреслив він.

Пендзин зазначив, що мінімальна зарплата не виникає сама по собі – вона є відповіддю бізнесу на економічну ситуацію в країні.

“Зарплата виплачується бізнесом найманому працівнику, виходячи з фактичного рівня собівартості тієї або іншої продукції, яка виробляється. Якщо ви – сировинний придаток інших країн, ви не можете бути багатими і об’єктивно платите маленьку зарплату. Дуже проста логіка – в сировині дуже низький рівень доданої вартості, яка і визначає зарплату. Якщо ви експортуєте в інші країни напівфабрикати, сировину, зерно, а звідти завозите готову продукцію з високою доданою вартістю, ви залишаєте все багатство в країнах, де ця продукція виробляється”, – пояснив він.

На думку експерта, Україна повинна провести структурні економічні реформи: “Це зміна парадигми з сировинної на виробництво кінцевого продукту. Ми повинні не споживати імпорт – холодильники, телевізори, які завозять з-за кордону – ми повинні споживати те, що виробляють в нашій країні. Поки цього не буде, у нас буде слабка економіка і, як наслідок, низькі зарплати”.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • В Україні мінімальна заробітна плата досягла довоєнного рівня 2014 року.
  • Очікується, що середньомісячна зарплата в Україні в 2019 році досягне10 129 гривень. У минулому році цей показник становив 8 713 гривень.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман