TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Чорткові продавали гусака всього за 1500 гривень

Опубліковано: 13.03.2019 13:03
В Чорткові продавали гусака всього за 1500 гривень

У Чорткові проводилася всеукраїнська виставка-ярмарок декоративних голубів, птиці та інших домашніх тварин, яку п`ятнадцятий рік поспіль влаштовує чортківський клуб голубоводів «Голуб миру». І кожного разу її популярність тільки зростає, – пише Бізнес Компаньйон.

«До нас приїхали з Молдови, Закарпаття, Румунії і навіть Угорщини. Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Кам`янець-Подільський навіть не рахую, вони вже як свої – місцеві, – каже голова клубу голубоводів Володимир Деркач. – Такі виставки влаштовуються для того, щоб ми могли поспілкуватися, обмінюватися досвідом, думками. Приміром, угорці привезли породу кролів-велетнів, яких в Україні немає. Вони сягають у вазі 10-12 кг.

Ця виставка, яка традиційно в Чорткові влаштовується у другу неділю березня, є однією з найбільших в Україні.

Хотілося б, щоб, як і раніше, міський голова дозволив проводити її у центрі міста, в парку чи на стадіоні, – мовить  пан Володимир. – Щоб чортківчани могли побачити цю красу, приводили сюди дітей. Ми влаштовуємо її не для себе, а для людей. А зараз нас випровадили за місто. Хто сюди поїде?».

У клубі голубоводів «Голуб миру» нараховується 25 осіб, яких поєднує справжня чоловіча дружба. Зокрема наш журналіст став свідком того, як у день виставки дружина померлого півроку тому колишнього очільника клубу Ігоря Гайовського подарувала  друзям чоловіка – голубоводам  з різних міст України пам’ятні медалі і запропонувала придбати на згадку надзвичайно красиву породу голубів – єгипетських кар’єрів.  Павичів жінка залишила внукові, якого дідусь навчив доглядати за птахами, кликати їх. З усього видно, хлопчина буде продовжувати його справу.

Виставка-ярмарок, яка вже другий рік в районі м’ясокомбінату, вражала своїми масштабами, розкинувшись на кількасот метрів уздовж міжнародної траси.

Сюди приїздять не тільки голубоводи, а й ті, хто тримає домашнє господарство, аби придбати породистих курей, качок, гусей. Приміром, пан Борис з Кам`янця-Подільського продавав 15 кг гусака холмагора – найбільшої породи, яка є в природі. Просив за нього 1,5 тис. грн. Це ще небагато, ідуть вони за ціною й 2,-25 тис. грн. Кури-несучки – брами також користувалися великим попитом у покупців.

Чого тут, крім голубів і домашньої пиці, тільки не було. Павліни і фазани, декоративні пташки – папуги і канарейки, кролі, кози, нутрії, один чоловік навіть привіз на продаж породистого коня. Саджанці, насіння, різний господарський реманент. Тобто все, що  потрібно доброму газді.

Десь трохи погода підвела – сильний штормовий вітер відлякав багатьох бажаючих відвідати. Тільки не голубоводів. Наступної неділі вони знову зберуться вже у Коломиї, де буде влаштована подібна нашій виставка.

Любомир Габруський


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман