TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Заліщиках через воду деяким мешканцям відмінять субсидії

Опубліковано: 07.03.2019 18:03
У Заліщиках через воду деяким мешканцям відмінять субсидії

Для Заліщиків питання забезпечення питною водою є і завжди залишатиметься актуальним. Поряд з цим, актуальною являється і проблема неналежної оплати послуг з водопостачання та водовідведення.

Стабільна робота комунального підприємства «Заліщицький водоканал» знаходиться у прямій залежності від рівня оплати споживачами за отримані послуги з водопостачання та водовідведення, – пише poglyad.te.ua.

Слід зазначити, що більшість споживачів добросовісно сплачують за комунальні послуги. Але є споживачі, які чомусь вважають, що оплата за водокористування може здійснюватись як-небудь або не здійснюватись взагалі. Зазвичай це одні й ті самі люди – постійні боржники.

Несплата споживачами за отримані послуги з водопостачання та водовідведення перешкоджає КП «Заліщицький водоканал» безперебійно та в повному обсязі надавати ці послуги, адже стан водопровідних і каналізаційних мереж знаходиться у вкрай зношеному стані, через що останнім часом все частіше виникають прориви на водопроводах ,які потребують негайного ремонту. Також заборгованість являється однією з головних причин підвищення тарифів на послуги.

Підприємству потрібні кошти для вчасного ремонту водопровідних і каналізаційних мереж, на оплату за спожиту електроенергію, а також для виплати заробітної плати працівникам.

В зв’язку з цим підприємство змушене застосовувати до боржників заходи примусового впливу, а саме:
-за несвоєчасний розрахунок за послуги буде нараховуватись пеня за кожен день прострочення в розмірі 0,01% від суми заборгованості, а при заборгованості 340 грн. і більше буде припинено виплату субсидій(в тому числі і на газ і електроенергію);

-при заборгованості 1000грн.і більше справи будуть оформлятись в суд, що зумовить додаткове стягнення судових витрат, індексу інфляції та 3% річних (На даний час Заліщицьким райвідділом державної виконавчої служби відкрито 4 виконавчі провадження з виконання судових наказів на стягнення заборгованості на загальну суму 14221грн.);

– в випадку неподачі показників водо лічильника на протязі 2-х і більше місяців, а також в випадку недопущення працівників Водоканалу до водолічильника і для проведення обстеження водомережі оплата за послуги таким споживачам буде нараховуватись згідно діючих нормативів (водопостачання -93.02грн. на1люд./ місяць, водовідведення-37.62грн.на 1люд./місяць).


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман