TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Почаївські листоноші після звільнення їдуть на заробітки за кордон

Опубліковано: 01.03.2019 20:03
Почаївські листоноші після звільнення їдуть на заробітки за кордон

У Почаєві з Укрпошти звільнилося п’ять листонош. Дві одразу поїхали за кордон, а три – шукають роботу в Центрі зайнятості.

Пані Олі зі Старого Почаєва 50 років. Жінка працювала листоношею: розносила листи, газети, пенсії та продавала продукти на двох дільницях у Старому Почаєві, а це майже двісті дворів. В місяць отримувала в середньому 2 500-800 гривень. Та керівництво попередило, додають вихідний четвер. Тож замість чотирьох днів, працювати доведеться лише три дні. Відтак, роботи не зменшиться, а зарплата впаде, – пише Бізнес Компаньйон.

Тоді Ольга разом з вісьмома колегами написали заяви на звільнення. П’ятеро не погодилися на вмовляння керівництва і пішли з роботи. З 17 грудня Ольга Кобилянська офіційно звільнилася. Зараз шукає роботу.

– У кінці січня стала на біржу. Пропонують роботу на мінімальну зарплатню і дуже далеко.

Двоє її колег, розповідає Ольга Кобилянська, одразу поїхали за кордон. Каже, поїхала б і вона, та здоров’я вже не те, поганий зір.

Із заробітків недавно повернулася пані Оксана. Жінка останні робочі дні взяла своїм коштом і поїхала до Польщі. Розповідає, працювати листоношею любила, але на таку зарплатню вижити неможливо.

– Жити зараз нелегко, у мене багато кредитів, а з тієї зарплати, що давали на пошті, на прожиття не ставало. У Польщі за один день платять тисячу гривень. Працюєш важко, але знаєш за що.

На місце Оксани нової листоноші так і не знайшли. Її дільниця найдальше, охочих нема. Жінка каже, вмовляли повернутися, але та не захотіла. До того ж майже півтисячі гривень премії її не виплатили.

– Дівчата ходили, добивалися. Їм виплатили в кінці січня гроші за листопад. Ще й казали, що дали у розрахункових. А я ходила продавала товар, тепер кажуть не за ту ціну, просто обманюють. Та в мене вже немає сил і нервів, — розповідає Оксана.

Нині жінка знову готує документи для виїзду за кордон. А в Укрпошті після звільнення п’ятьох листонош прийняли на роботу четверо. Двоє за направленням з Центру зайнятості, а дві – за вмовлянням. Та наскільки притримаються, невідомо.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман