TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Священик з Тернопільщини п’ять років вишивав ночами Хресну дорогу

Опубліковано: 28.02.2019 12:03
Священик з Тернопільщини п’ять років вишивав ночами Хресну дорогу

Унікальна композиція складається з п’ятнадцяти частин. Кожну стацію Хресної дороги оспівує хор з Борщівського району. Автор твору священик Микола Сус каже, що таким чином хотів донести до людей значення подвигу Ісуса Христа.

«Хочу, щоб люди оглядали цю Хресну дорогу і прославляли Спасителя за те, що Він зробив заради кожного з нас. Хресна дорога має чотирнадцять стацій, але я вишив п’ятнадцять. Бо всі чотирнадцять – це повільна смерть на Голгофі, але якщо смертю все закінчується, то тоді не треба нічого. Я починав з п’ятнадцятої стації, яка означає перемогу Ісуса Христа. Вишивав Хресну дорогу Спасителя майже п’ять років переважно ночами. І в лютому цього року завершив», – розповідає отець Микола Сус,  – пише prosvit.net.ua.

У передпасхальний час така композиція особливо актуальна, – каже представниця спільноти «Матері в молитві» Ольга Макарова. Адже вишита «Хресна дорога» відтворює страждання Ісуса Христа.

«Хочеться, щоб Хресну дорогу Спасителя побачило якомога більше людей, бо цей твір допомагає нам побачити своїми очима шлях Ісуса на Голгофу, Його смерть і воскресіння. Нам треба нарешті зрозуміти, що насправді означає Пасха», – відзначає Ольга Макарова.

Автор вишитої Хресної дороги с священик Микола Сус каже, що найбільш важлива п’ятнадцята стація – Воскресіння Господнє. Це означає, що тяжка Хресна дорога Спасителя завершилася перемогою.

Зберігатиметься унікальна композиція у храмі села Дзвинячка Борщівського району.

П’ятнадцять років шукали особливу схему для вишиття хресної дороги, а тоді ще півтора року втілювали задумане в реальність. У мешканців села Покропивна, що у Козівському районі, у місцевій церкві з’явилось 14 ікон Хресної дороги.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман