TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Всесвітньо відома зірка днями засяяла у Тернополі

Опубліковано: 19.02.2019 12:03
Всесвітньо відома зірка днями засяяла у Тернополі

Як найкраще провести морозяний і непогожий лютневий вечір у Тернополі? Як мінімум днями, а саме 12 лютого, такої дилеми у тернополян та гостей міста не виникало.

Адже до Файного міста завітала справжнісінька жива легенда українського театру та кіно, Герой України і просто фантастична жінка — Ада Миколаївна Роговцева. Отож, як все відбувалось, – пише Ровесник.

До Тернополя гості завітали із знаним спектаклем “Соломон у спідниці”. Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка як завше прийняв високоповажних артистів на ура. Було затишно, казково й комфортно. Кожного, хто завітав до “тернопільського храму мистецтва”, чекала неповторна зустріч із улюбленими акторами. Геніальна й неперевершена Ада Миколаївна отримала чималу порцію оплесків, щойно з’явившись на сцені. А далі — справжня феєрія, свято драми. Наскільки все витончено, вишукано, майстерно й так, що переймає подих. Іншими словами — то треба бачити на власні очі. Кому не пощастило опинитись в правильному місці в правильний час — наступні рядки для вас.

Фото автора

“Соломон у спідниці” (за п’єсою Людмили Уліцької) — це сімейний спектакль, дії розгортаються Україні після війни. Ключові сцени відбуваються власне у помешканні головної героїні Есфіри (всі кличуть її просто Фіра), яка постійно й невтомно намагається навчити усіх навколо тому, як треба жити. Усі епізоди завершуються  або розпочинаються під акомпанемент скрипаля. Есфір (Фіра) палко мріє про онука.

Головна героїня має певні вподобання щодо генеалогії дівчини, яка одружиться на її синочку. Фіра сама знаходить синові наречену — саме ту дівчину, яка має народити йому (їй) довгоочікуваного первістка. Справжнісінька турботлива єврейська мама, яка працює все життя швачкою, одружує Льову на Соні (дочці недавно померлої сусідки Сіми), плекаючи надії, що таким чином продовжиться практично знищений у роки війни єврейський рід.

Фіра Львівна ладна дістати з-під землі все і всіх і навіть прихилити небо для тих, кого любить всім серцем. Та щось йде не так. Незважаючи на волю та впертість Есфірі, доля вивертає на щось цілком інше і ситуація виходить з-під контролю. Чи отримає Есфір бажаного онука — ось ключова загадка та, власне кажучи інтрига, яку псувати — злочин.

Не так багато у нас залишилось таких діамантів, які безсумнівно заслуговують найвищої похвали, визнання та глибокої вдячності. Адже Ада Роговцева – не лише одна з найбільш видатних актрис сьогодення. Розпочавши свою кар’єру за часів СРСР, майбутня зірка не скористалась можливістю виїхати в Москву, а залишилася в нашому Києві, де, здавалось би, було набагато менше перспектив. Проте Ада Миколаївна не прогадала. Зараз артистка театру і кіно широко відома і за межами рідної країни і регулярно виступає закордоном. Незважаючи на свій вік, Ада Миколаївна бере активну участь у суспільному житті. Крім того, займаючись благодійністю.

Світовий класик якось сказав: “Театр – вища інстанція для рішення життєвих питань”. То можливо нам варто заходити туди частіше?


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман