TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Експерт спрогнозував, яким буде курс долара в Україні після виборів

Опубліковано: 14.02.2019 11:03
Експерт спрогнозував, яким буде курс долара в Україні після виборів
Цілком ймовірно, що падіння долара продовжиться лише до березня як в Україні, так і у світі.

Останнім часом курс гривні впевнено зміцнюється. Зокрема, курс долара в Україні на 11 лютого, понеділок, просів ще на 6 копійок і склав 26,89 грн/$ (за курсом НБУ). При цьому економіст Михайло Кухар спрогнозував, що в Україні до березня-квітня курс долара в країні знизиться до позначки в 26 грн/$, – пише Ровесник.Падає курс долара на світових ринках. Всьому виною торгова війна США з Китаєм і падіння прибутковості американських казначейських облігацій на 10 років.

Втім, цілком імовірно, що падіння долара продовжиться до березня як в Україні, так і в світі.

Яким буде курс долара до виборів

Штати і Китай повинні укласти торговельну угоду до початку березня, а в Україні 31 березня пройдуть вибори, після чого владі більше не буде резону утримувати гривню.

Як зазначив економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ, на початку 2019 року гривня мала б падати – як падала в січні-лютому минулого року. “Але приходити до виборчих урн на тлі падіння гривні і заспокоювати електорат нудними поясненнями в стилі “не переживайте, навесні-влітку гривня як зазвичай зміцниться”, на Банковій не захотіли”, – пояснив експерт.

За його прогнозом, березень повинен бути мажорним місяцем: зростання пенсій, монетизація субсидій і міцний курс гривні. “Навіть не так. Нехай гривня не просто буде стабільною, а ще й зміцниться, доводячи всім “невіруючим” невідворотність “реформ”, які проводяться. Ну а те, що курс після таких маніпуляцій може злетіти вище звичайного, знецінюючи “монетизацію” і ті ж збільшені пенсії, нікого не цікавить. Вибори ж на носі. А що стосується курсу – до осені багато часу, і розмов після президентських виборів про його “стабілізації” також буде предостатньо. У 2014-му і не такий курсовий “стабілізець” обіцяли”, – зазначив Кущ.

Яким буде курс долара після виборів

Про те, що після президентських виборів в Україні гривню чекає девальвація, заявив економіст Андрій Новак. Він нагадав, що в державному бюджеті на 2019 рік зазначений курс 29,4 грн/$.

Новак додав, що перед парламентськими виборами влада знову продемонструє незначне зміцнення гривні.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман