TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У кого забиратимуть субсидію

Опубліковано: 11.02.2019 18:03
У кого забиратимуть субсидію

В українців можуть забрати субсидію через борги по комуналці за 30 днів. Раніше термін був більший – 2 місяці.

Відповідні зміни Кабмін ухвалив 6 лютого на засіданні уряду. Щоправда, субсидію не забиратимуть, якщо сума заборгованості не перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів громадян – 340 грн.

Допомоги не позбавлять, якщо борг утворився через затримку з виплатою монетизованих субсидій, – пише news.finance.ua.

Торік борги за комунальні послуги зросли на 23 млрд грн – до 55,6 млрд грн, свідчать дані Держстату. З цієї суми заборгованість споживачів становить понад 26 млрд грн. Це свідчить, що нинішні тарифи не відповідають рівню доходів українців. Для декого вони непосильні.

“При зростанні тарифів на 23,5%, а також взятих зобов’язаннях перед МВФ, підвищити їх ще на 20% з 1 травня 2019 року, бюджет на субсидії зменшили на 22,5%. З огляду на борг по субсидіях на кінець 2018-го – 6,87 мільярда гривень, українці фактично можуть розраховувати на загальний обсяг фінансування субсидій в 48,13 мільярда гривень. Цього критично мало”, – каже аналітик Тарас Галайда.

За його словами, українська влада зобов’язалася перед МВФ скоротити бюджет субсидій на 2019 рік. Це, наприклад, роблять шляхом скорочення соціальних норм для розрахунку субсидій на ЖКП у середньому на 11%. Йдеться про скорочення обсягу споживання газу з 4,5 куб. м до 4 куб. м, норми централізованого опалення з 1 травня 2019-го.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман